Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ

Στη Βουλή έφερε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ το “γολγοθα'” του 55χρονου παράλυτου Ελασσονίτη που αποκάλυψε το paidis.com

Η περίπτωση της ταλαιπωρίας  ενός 55 χρόνου Ελασσονίτη, ο οποίος εδώ και 2 χρόνια βιώνει την απαξίωση από την Ελληνική Πολιτεία, αποτέλεσε το περιεχόμενο αναφοράς που κατάθεσε η  βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής του Νομού Λάρισας κ.Λιακούλη, η οποία επεσήμανε τα εξής :

«Πραγματικά θλίβομαι, που ένας αδύναμος συμπολίτης μας από την Ελασσόνα με ανυπέρβλητα κινητικά προβλήματα αντιμετωπίζει μια απάνθρωπη κατάσταση.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα «paidis.com»,  ο παραπάνω συμπατριώτης μας, ένας πραγματικός μαχητής της καθημερινότητας και της ζωής βιώνει μαζί με την οικογένειά του, τον δικό τους “Γολγοθά”.

Όλα ξεκίνησαν πριν από 2 και πλέον χρόνια όταν ένα αυτοάνοσο νόσημα όπως τον πληροφόρησαν οι γιατροί,  άρχισε να του προκαλεί προβλήματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται ραγδαία και σήμερα να μην μπορεί ούτε να κουνήσει χέρια και πόδια , να είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι, χωρίς να μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί.

Λόγω της επιδείνωσης της υγείας του και της αδυναμίας του να κινηθεί, η σύζυγός του κατέθεσε φάκελο στον ΕΦΚΑ αγροτών όπου είναι ασφαλισμένος για παραπεμπτικό εξέτασης στο ΚΕΠΑ και για πρόωρη συνταξιοδότηση στις 6 Μαρτίου του 2020 και από τότε μέχρι σήμερα παρά τις συνεχείς οχλήσεις δεν έχει εκδοθεί το παραπεμπτικό με την υπηρεσία να ενημερώνει ότι ο φάκελος έφυγε από τη Λάρισα για την Αθήνα και ότι κάπου εκεί,  κάποιος,  κάποτε,  θα τον ελέγξει !

Και αυτό, διότι ,προσπαθεί μάταια  να εξασφαλίσει το απαραίτητο παραπεμπτικό από τον ΕΦΚΑ Αγροτών ώστε να μπορέσει να εξεταστεί από την επιτροπή του ΚΕΠΑ για να πάρει βεβαίωση ποσοστού αναπηρίας που θα του εξασφαλίσει κάποιο επίδομα,  αλλά και πρόωρη σύνταξη λόγω αναπηρίας.

Δύο συναπτά έτη μάταια προσπαθεί, αφού το αίτημά του παραμένει στα σκονισμένα συρτάρια και προφανώς παραπέμφθηκε στις καλένδες της διοικητικής γραφειοκρατίας.

Κανένα έλεος, καμία έστω ηθική στήριξη από τους υπεύθυνους.

Η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, για άλλη μια φορά παρουσιάζονται κατώτεροι των περιστάσεων,  έχοντας μπει πια στο κάδρο της ανυποληψίας.

 Η κοινωνία βοά, αλλά το Υπουργείο σιωπά.

Ακούει κανείς;»

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ