ΧΑΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανέβηκαν χθες το βράδυ οι τόνοι στο δ.σ. του δήμου Τυρνάβου κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης για την προστασία της ονομασίας του Τσίπουρου, με την αντιπολίτευση να εξαπολύει βολές κατά του δημάρχου Γ. Κόκουρα για τη συνολική του στάση στο θέμα.

Μάλιστα βολές εξαπέλυσε και ο πρόεδρος των αμβυκούχων τους οποίους κατηγόρησε ο δήμαρχος για απουσία θέσεων και προτάσεων στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων για να εισπράξει και από εκεί την απάντηση ότι αυτός που δεν κάνει τίποτα για την προστασία του τσίπουρου είναι ο κ. Κόκουρας.

Ξεκινώντας τη συζήτηση του θέματος ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ. Τσικριτσής αφού κατηγόρησε το προεδρείο του δ.σ. και τη δημοτική αρχή που υποβάθμισε το θέμα τοποθετώντας το σχεδόν στο τέλος της ημερήσιας διάταξης με αφορμή την απουσία του δημάρχου από την αίθουσα κατά την τοποθέτησή του είπε ότι θλίβεται για αυτή του τη στάση, και γενικά για την αδιαφορία του στην συνολική προσπάθεια προστασίας της ονομασίας του τσίπουρου, που είναι θέμα επιβίωσης για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας η οποία είναι συνυφασμένη με το αμπέλι και την αμπελοκαλλιέργεια και κατά συνέπεια και με τους διήμερους αποσταγματοποιούς.

Χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις και χαρακτηρίζοντας το δήμαρχο κομματάρχη της ΝΔ ο κ. Στ. Τσικριτσής στην τοποθέτησή του υποστήριξε ότι τον δήμαρχος τα προηγούμενα χρόνια και πριν κερδίσει τις εκλογές τον έφερνε ο αντιδήμαρχος Λ. Μανδηλάς σε αντίστοιχες συνεδριάσεις και υποσχόταν λύσεις και στήριξη στα προβλήματα των αμβυκούχων.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Τσικριτσής υποστήριξε ότι θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες η δημοτική αρχή και να στηρίξει έμπρακτα το αίτημα των αμβυκούχων και όχι να αρκείται σε μια απλή ψήφιση του ψηφίσματος που κατατέθηκε.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλης λίγο νωρίτερα στην τοποθέτησή του αφού εξαπέλυσε και αυτός βολές για τη στάση της δημοτικής αρχής και ειδικά για την αδιαφορία όπως τη χαρακτήρισε του δημάρχου, υποστήριξε ότι επειδή μέχρι σήμερα δεν είδε καμία αντίδραση για το θέμα από τους τρεις βουλευτές της ΝΔ στο νομό, σημείωσε ότι σε περίπτωση που ψηφίσουν υπέρ της αλλαγής της ονομασίας θα πρέπει να χαρακτηριστούν ανεπιθύμητοι για το δήμο Τυρνάβου, ενώ προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα τόνισε ότι σε περίπτωση που ψηφιστεί από τη βουλή το νομοσχέδιο που προβλέπει την αλλαγή της ονομασίας του τσίπουρου τότε θα πρέπει ο κ. Κόκουρας να παραδώσει τα κλειδιά του δημαρχείου στον πρωθυπουργό.

Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Ροντούλης στην επόμενη συνεδρίαση του δ.σ. θα φέρει δύο ανάλογα με την τοποθέτησή του ψηφίσματα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΒΥΚΟΥΧΩΝ

Κριτική στη δημοτική αρχή και στον δήμαρχο άσκησε και ο πρόεδρος των αμβυκούχων Αντώνης Τσικριτσής ο οποίος δεν άφησε να πέσει κάτω η παρατήρηση του δημάρχου, σύμφωνα με την οποία ο σύλλογος δεν έχει φέρει στο δημαρχείο κάποια πρόταση για να την προωθήσει η δημοτική αρχή. Οπως τόνισε ο σύλλογος έχει καταθέσει έναν πλήρη φάκελο που συνέταξε δικηγόρος με το σύνολο των θέσεων και των προτάσεων, αλλά περιμένει εδώ και δύο και πλέον χρόνια από τον δήμαρχο να κλείσει συνάντηση με τα συναρμόδια υπουργεία αλλά και μία ουσιαστική παρέμβαση από την πλευρά του κ. Κόκουρα για τη στήριξη των αιτημάτων και ειδικά για την προστασία της ονομασίας του Τσίπουρου που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περιοχή του Τυρνάβου.

Η χθεσινή συνεδρίαση ανέκρινε τόσο το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για την προστασία της ονομασίας του τσίπουρου, ενώ υιοθέτησε και το κείμενο των αιτημάτων της πανελλαδικής των μπλόκων που απτελεί και διεκδικητικό πλαίσιο στις κινητοποιήσεις που ξεκινούν την Παρασκευή.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ