Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΠΕΙΝΑ

Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής σχετικά με την πλήρη απραξία της Κυβέρνησης μπροστά στο “τσουνάμι” της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Ευαγγελία Λιακούλη, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια, επισημαίνοντας τα εξής:

«Ο αξεπέραστος στους αιώνες φιλόσοφος Αριστοτέλης, χαρακτήρισε την φτώχεια «γονιό της επανάστασης και του εγκλήματος» , για να επιβεβαιωθεί περίπου δύο χιλιάδες χρόνια μετά, από τον Γκάντι, που σε κάθε ομιλία του δεν παρέλειπε να πει ότι η «χειρότερη μορφή βίας είναι η φτώχεια» .

Στην καρδιά της πανδημίας, με χιλιάδες νεκρούς που συνεχίζουμε να θρηνούμε στην κάθε μέρα μας, με τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις σε τεράστια δυσκολία, με τους νέους μας να έχουν χάσει κάθε προοπτική , με την ακρίβεια να σφυροκοπά αδιακρίτως τα χαμηλά εισοδήματα , είναι πλέον πανθομολογούμενο ότι η χώρα φτωχαίνει, ότι οι Άνθρωποί μας φτωχαίνουν.

Η κατάσταση είναι εκρηκτική και τα μεγέθη αποκαλυπτικά. Ενεργειακή κρίση, ιλιγγιώδης αύξηση των τιμών στην ενέργεια, υψηλότερη μέση ετήσια τιμή ρεύματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο το 2021, ανατιμήσεις σε όλα τα είδη θέρμανσης, ανατιμήσεις στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης με «αυξήσεις φωτιά». Το περιβόητο καλάθι , δεν ακριβαίνει απλά, αδειάζει συγκλονιστικά!
Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα της …«ανάπτυξης», στην Ελλάδα που μετά την αύξηση – «ψίχουλα» οι εργαζόμενοι με βασικό μισθό καλούνται να «ζήσουν» με 569,38 ευρώ…

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, η Κυβέρνηση πάνω στον καμβά της επιλέγει να δημιουργήσει ένα… σουρεαλιστικό τοπίο! Έξω και πέρα από κάθε πραγματικότητα.

Κάνει κολλάζ με φωτογραφίες σέλφι στα σούπερ μάρκετ με ευτυχισμένους καταναλωτές , ενώ επεμβαίνει ακόμη στα …ψυχολογικά του λαού μας.

Δεν αντέχεται η γκρίνια, λέει η Κυβέρνηση.

Δεν αντέχεται η πείνα, απαντά ο λαός.

Ο λαός μας , εδώ και τώρα, διεκδικεί αλήθειες, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αξιοπιστία, αξιοκρατία και αξιοπρέπεια.

Ο λαός μας, που κρίνει, συγκρίνει και αξιολογεί, διαπιστώνοντας πλέον ότι το κοινωνικό κράτος, η ανθρωποκεντρική πολιτική με πρόταγμα τον Άνθρωπο και την αξιοπρέπειά του, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του , με την εγγύηση ενός βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου, μαζί με την αποτελεσματική ρύθμιση των αγορών , είναι μονόδρομος.

Λένε στο λαό ότι η χώρα μας υφίσταται τις «συνέπειες μιας παγκόσμιας κρίσης». Πράγματι, η κρίση είναι παγκόσμια. Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι, η Κυβέρνηση τί κάνει γι’ αυτό; Ποιο είναι το εθνικό της σχέδιο, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ;

Η απάντησή της είναι απλή και ανήκει στην…εποχή του χαλκού: οριζόντια – και όχι στοχευμένη- επιδοματική πολιτική που στις σύγχρονες οικονομίες, μοιάζει περισσότερο με ευχή και προσευχή, παρά με σοβαρή πολιτική παρέμβαση.

Όμως, χωρίς, δημόσιες παρεμβάσεις και αναδιανεμητικές πολιτικές, χωρίς στοχευμένη επιδοματική πολιτική, βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, χωρίς πολιτικές ρύθμισης της αγοράς, χωρίς δίκαιη και συμμετοχική πράσινη μετάβαση, δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η δυσχερής αυτή συγκυρία που έχει οδηγήσει κυριολεκτικά τους πολίτες στην απόγνωση.

Το «φωτεινό μέλλον» όμως, δε «χαράζει» με Δελτία Τύπου, χρειάζεται πίστη και σεβασμό στους θεσμούς, σκληρή δουλειά, ολοκληρωμένο σχέδιο και γνήσιες μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες. Χτίζεται, δηλαδή, με τα δομικά υλικά της δικής μας Παράταξης. Γιατί δεν αρκούν ούτε οι παλιές λάμπες πετρελαίου , ούτε οι ελαττωματικές λάμπες φθορίου…

Χρειάζεται αυθεντικό φως, ημέρας, που θα επιστρέψει στη χώρα και στις ζωές μας, την χαμένη αξιοπρέπεια!»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ