ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΔΕΝΔΡΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΟΙΤΗΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕ ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟΥ

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών, για τον δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη, για τον χειρισμό του θέματος

Κύριε δήμαρχε,
Στην εισήγησή σας, της 9ης Φεβρουαρίου 2022, προς το ΔΣ του δήμου μας, για υλοποίηση έγκρισης του Δασαρχείου, περί κοπής των δέντρων εντός της κοίτης ρεμάτων, στην ΔΕ Κάτω Ολύμπου, προκειμένου η περιφέρεια να προβεί σε καθαρισμό τους, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1) Το αίτημά σας προς το δασαρχείο έγινε με ημερομηνία 25/10/21 και η απάντηση του Δασαρχείου ήρθε στις 2/12/21, με καταληκτική ημερομηνία υλοποίησης της απόφασης του, από τον δήμο μας, την 31/1/2022.

2) Η άποψη μας, στο ουσιαστικό θέμα της εισήγησής σας, δηλ. την κοπή δέντρων και μόνο εντός της κοίτης των ρεμάτων, ώστε να καταστεί δυνατός ο καθαρισμός τους, θα ήταν θετική, αν η εισήγησή σας ήταν επίκαιρη.

3) Η κοπή των δέντρων, θα μπορούσε να γίνει από ντόπιους εργάτες, που έχουν εμπειρία σε τέτοιες εργασίες, ώστε να ωφεληθούν οικονομικά συμπολίτες μας και όχι μια εταιρεία, τα δε ξύλα να μοιραστούν, με κοινωνικά κριτήρια, δωρεάν, σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Όμως εσείς, καταστρατηγώντας κάθε αρχή σεβασμού προς το ΔΣ του δήμου μας, οργάνου που η απόφασή του αποτελεί προϋπόθεση υλοποίησης της έγκρισης του Δασαρχείου, προβήκατε σε κοπή των δέντρων, όπως ο πρόεδρος του ΔΣ του δήμου μας, μας έχει ενημερώσει, πριν τη λήψη απόφασης από αυτό.

Έρχεστε λοιπόν στις 9/2/22 και μας ζητάτε να αποφανθούμε και να ψηφίσουμε, σε συνεδρίαση του ΔΣ “δια περιφοράς”, βάσει της εισήγησής σας, για κάτι το οποίο ήδη έχετε υλοποιήσει, με το θράσος ότι έχετε πλειοψηφία, ζητώντας μάλιστα το θέμα αυτό να ενταχθεί και να θεωρηθεί θέμα της τακτικής συνεδρίασης του ΔΣ, του δήμου μας, της 26/1/22, ώστε να βρίσκεστε, τυπικά, εντός των ορίων.

Άγνοια, ερασιτεχνισμός, αλαζονεία, πλήρης έλλειψη οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών, επίδειξη δύναμης και εφαρμογή δημαρχοκεντρικής εξουσίας, δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία, τι από όλα αυτά, η όλα αυτά μαζί, ισχύουν, όταν το αποτέλεσμα είναι αδιάψευστος μάρτυρας της όλης κατάστασης και δεν γίνεται πρώτη φορά.

Ως εκ τούτου, καταψηφίζουμε κάθε τι, παρά την αρχικώς θετική άποψή μας, που με τέτοιο τρόπο, αγνοώντας το ΔΣ και προσβάλλοντας όλους τους εκλεγμένους συμβούλους, πλειοψηφίας και μειοψηφίας, προσπαθείτε να εκμαιεύσετε, καθώς στην πράξη τους έχετε καταργήσει, επιχειρώντας να διοικείτε τον δήμο σαν μονάρχης.

Καταγγέλλουμε την πρακτική σας, τόσο στους συναδέλφους μας δημοτικούς συμβούλους, όλων των παρατάξεων, στους συνδημότες μας, είτε σας έχουν επιλέξει είτε όχι, όσο και δημοσίως, για να αντιληφθείτε επιτέλους ότι αυτό το μοντέλο εξουσίας ανήκει στο απώτατο παρελθόν.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών
Η επικεφαλής
Μαρία Κωστή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ