ΤΟ ΔΑΜΑΣΙ – ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ – ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΚΑΙ Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Εντονο άρωμα Δαμασίου είχε η χθεσινή έτσι και αλλιώς δυναμική παρουσία των Τυρναβιτών στο μπλόκο της Νίκαιας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, αφού τόσο ο γραμματέας του συλλόγου Αμβυκούχων και μέλος του Τ.Σ. Δαμασίου Ντίνος Μουσιάρης, όσο και ο πρόεδρος του Α.Σ. και δημοτικός σύμβουλος Στ. Τσικριτσής ανέδειξαν στις συνομιλίες τους με τον κ. Κουτσούμπα τα προβλήματα των κατοίκων του σεισμόπληκτου χωριού.

Την παράσταση έκλεψε ο κ. Μουσιάρης ο οποίος πρόσφερε στον γραμματέα ένα μπουκάλι τσίπουρο από το Δαμάσι λέγοντας ότι ίσως να είναι το τελευταίο αυθεντικό τσίπουρο που δοκιμάζει αφού οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί είναι βέβαιο ότι θα βάλουν ταφόπλακα στο προϊόν και στην αμπελοκαλλιέργεια. Γι’ αυτό κάλεσε τον κ. Κουτσούμπα να στηρίξει τα αιτήματα των αμβυκούχων μικροκαλλιεργητών και να αντιδράσει σθεναρά στην προσπάθεια αλλαγής της ονομασίας του τσίπουρου.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα προβλήματα των σεισμόπληκτων του χωριού υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να αυξήσει τα ποσά της επιδότησης για ανέγερση νεών κατοικιών από τους σεισμόπληκτους με δεδομένο ότι οι τιμές των οικοδομικών υλικών έχουν ανέβει στα ύψη.

Από την πλευρά του ο κ. Τσικριτσής αφού παρουσίασε τα αιτήματα των αγροτών του μπλόκου του Τυρνάβου στάθηκε στα προβλήματα των σεισμόπληκτων αγροτών του Δαμασίου οι οποίοι όπως και οι αγρότες του Τυρνάβου και του Αμπελώνα δεν έχουν εισπράξει ακόμη τις αποζημιώσεις για τον παγετό.

Είναι αδιανόητο οι άνθρωποι στο Δαμάσι που έχουν να παλέψουν με τα προβλήματα του σεισμού να μην έχουν πληρωθεί εδώ και ένα χρόνο τις αποζημιώσεις τους ακούστηκε να λέει ο πρόεδρος και δ.σ. με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ