Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΦΕΡΝΩ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στη συνεδρίαση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, στη Λάρισα με αντικείμενο «το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας», παρενέβη  η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία, σε δήλωση της, επισημαίνει τα εξής :

«Σήμερα, με μια σημαντική πρωτοβουλία της ΠΕΔ Θεσσαλίας, δίνεται η  δυνατότητα μιας γόνιμης συζήτησης , αλλά και δυναμικής διεκδίκησης για την αντιμετώπιση του κεντροβαρούς ζητήματος του υδατικού ελλείμματος της Θεσσαλίας.

Οι διαχρονικές, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και ασάφειες εκ μέρους των κυβερνήσεων, εξακολουθούν να θέτουν σε κίνδυνο το υδάτινο περιβάλλον της περιφέρειάς μας

Η ολιγωρία της τωρινής Κυβέρνησης στη δρομολόγηση και επιτάχυνση των αναγκαίων έργων , είναι πλέον εμφανής.

Απαιτείται, επιτέλους, συγκεκριμένο σχέδιο ενεργειών, με ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και σαφείς πηγές χρηματοδότησης.

Μπροστά στην απειλητική κλιματική κρίση, ο θεσσαλικός κάμπος είναι αδιανόητο να αφήνεται στην τύχη του, έρμαιο της κυβερνητικής οκνηρίας και διστακτικότητας.

Με την ευκαιρία αυτής της συζήτησης, αξιοποιώντας την ιδιότητά μου ως Αντιπροέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και προκειμένου να συμβάλλω αποτελεσματικά και έμπρακτα στο θέμα,  ανέλαβα την κοινοβουλευτική πρωτοβουλία, να πραγματοποιηθεί  δημόσια συζήτηση στη Βουλή. Συγκεκριμένα, αιτήθηκα, να πραγματοποιηθεί άμεσα  ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής με αντικείμενο το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας, παρουσία των συναρμόδιων Υπουργών, όλων των βουλευτών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας, του Περιφερειάρχη, του συνόλου των Δημάρχων μας , καθώς και αρμόδιων τοπικών Φορέων.  Η αίτησή μου , έγινε αποδεκτή και άμεσα θα κληθούν όλοι στη συζήτηση.  Εκεί, με τον πλέον θεσμικό τρόπο, θα ζητήσουμε να δοθούν επιτέλους απαντήσεις για όλες τις εκκρεμότητες από την Κυβέρνηση.

Η διασφάλιση των απαραίτητων υδατικών πόρων για το νομό Λάρισας και όλη τη Θεσσαλία, η θωράκιση απέναντι στην κλιματική κρίση, η πολύπλευρη στήριξη και διευκόλυνση του αγροτικού κόσμου, αποτελούν επιτακτικές προτεραιότητες που εμείς οι Θεσσαλοί,  έχουμε χρέος να αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο, υπερβαίνοντας τα εμπόδια και τις αντιδράσεις.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ