Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ ΣΤΟ Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΞΟΝΙΚΟ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ

Tο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (ΓΝΛ) επισκέφθηκε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, όπου είχε σύσκεψη για το θέμα, που δημιουργήθηκε με τον αξονικό τομογράφο, με τον αντιπρόεδρο του ΔΣ Χάρη Τσιλιάκο και τον ακτινολόγο και διευθυντή του ακτινολογικού τμήματος, Ευάγγελο Αλεξίου, παρουσία της ιατρού, επιμελήτριας β΄ Χαράς Γούτα, των τεχνολόγων-ακτινολόγων, Γρηγόρη Γρηγοριάδη, Χρήστου Μπιτούλα, Βαγέλλη Νούλα και του ειδικευόμενου ακτινολόγου Θεόδωρου Φλώρου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού άκουσε με ικανοποίηση από τον αντιπρόεδρο και τους συναδέλφους του για την αποκατάσταση της λειτουργίας του τομογράφου, τους  ενημέρωσε για τη συνάντηση, που είχε με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, όπου τόνισε την αδήριτη ανάγκη προμήθειας νέου αξονικού, λαμβάνοντας θετική απάντηση για την άμεση εκκίνηση των διαδικασιών αντικατάστασης.

Ο Χρήστος Κέλλας, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή επαφή, τόσο με τον υπουργό Υγείας και τις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου, όσο και με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη και τον διοικητή του ΓΝΛ Γρηγόρη Βλαχάκη, σημείωσε πως εξετάζονται όλες οι δυνατές επιλογές για τη συντομότερη προμήθεια νέου μηχανήματος. Μεταξύ των προτεινόμενων λύσεων, φαίνεται ότι προκρίνεται η προμήθεια του τομογράφου στο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού του ελληνικού δημοσίου με την εταιρεία «SIEMENS», που είχε ξεκινήσει το 2018, ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα κάλυψης της δαπάνης από το υπουργείο Υγείας μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Ο Λαρισαίος ιατρός συζήτησε επίσης και το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου, η μελέτη της οποίας έχει ανατεθεί στον ενιαίο κατασκευαστικό φορέα του ελληνικού κράτους «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤΥΠ), στα πλαίσια της δέσμευσης της κυβέρνησης για βελτίωση των κτιριακών υποδομών και αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Η διοίκηση και τα στελέχη του νοσοκομείου ευχαρίστησαν τον βουλευτή για τη συμβολή του στη δρομολόγηση προμήθειας νέου τομογράφου και τις ενέργειές του για την πληρέστερη λειτουργία του ιδρύματος, προς όφελος των ασθενών.

Ο Χρήστος Κέλλας, μετά το πέρας της σύσκεψης, επισκέφθηκε το ακτινολογικό τμήμα και βρέθηκε στον χώρο του μαγνητικού τομογράφου. Όπως του εξήγησαν ο διευθυντής Ευάγγελος Αλεξίου και οι εργαζόμενοι, το ακτινολογικό τμήμα έχει κύκλο εργασιών που ξεπερνά τις 20.000 εξετάσεις σε ετήσια βάση και αποφέρει έσοδα πάνω από 1.000.000 € μέσω των εξωτερικών ιατρείων, ενώ διενεργεί εξειδικευμένα πρωτόκολλα ογκολογικής – αιματολογικής απεικόνισης, ορισμένα εκ των οποίων μοναδικά για δημόσιο νοσοκομείο (πχ κέντρο απεικόνισης και ελέγχου αιμοσφαιρινοπαθειών), με αποτέλεσμα να το επισκέπτονται ασθενείς από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ