ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΝΔΩΝΗ ΜΕ ΚΑΠΕΤΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ

Μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση είχε ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Λάρισας και δικηγόρος Χρήστος Καπετάνος με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην Αθήνα. Παρών στην συνάντηση και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής της Παναγίας Προυσιώτισσας κκ. Ιωαννίκιος, με λαμπρή πρότερη διακονεία σε πολλές εκκλησίες του νομού Λάρισας.

Στην συζήτηση έγινε αναφορά στην αξιοποίηση του Ελληνικού Σχολείου Πολιτισμού που βρίσκεται στην ιστορική Μονή στον Προυσσό, μιας και απαιτείται η σχετική αδειοδότηση του ΥΠΠΟ, θέμα που δρομολογείται άμεσα.

Συνάμα, συζητήθηκαν και θέματα Πολιτισμού όπως Η εκκλησία  Των Αγίων Αναργύρων στη Ζωοδόχο Πηγή Φαρσάλων, η οποία είναι ένα θρησκευτικό μνημείο και χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Ο Δήμος Φαρσάλων ολοκλήρωσε την αρχιτεκτονική και στατική μελέτη  καθώς και τα τεύχη Δημοπράτησης του Ναού, οι μελέτες πήρανε έγκριση από την εφορία αρχαιοτήτων Λάρισας και έχουν προωθηθεί στο υπουργείο Πολιτισμού.

Τέλος ο κ. Καπετάνος ευχαρίστησε την κα Μενδώνη για την έναρξη των εργασιών ανακατασκευής στις εκκλησίες του νομού Λάρισας που κατεστράφησαν μετά τον σεισμό του περσινού Μαρτίου και εξήρε το πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί η Υπουργός Πολιτισμού σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ