ΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΤΙΜΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΩΝΤΑΣ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ

Δήλωση της Ευ. Λιακούλη μετά το πέρας των εκδηλώσεων για τους Αγιους Θεόδωρους

Στο πολύπαθο Δαμάσι βρέθηκε σήμερα, δίπλα στους σεισμόπληκτους κατοίκους της περιοχής, για να γιορτάσει μαζί τους Αγίους Θεοδώρους, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα με ιδιαίτερα συγκινησιακή φόρτιση, καθώς, αν και πέρασε ένας χρόνος, οι πληγές του σεισμού είναι ακόμα ανοικτές, η Γραμματέας της Κ.Ο. συνομίλησε με τους κατοίκους, οι οποίοι ακόμα διαμένουν σε κοντέινερ του οικισμού, με τον Πρόεδρο του Δαμασίου κ. Γιώργο Τσανάκα καθώς και με την Δημοτική Αρχή του Δήμου Τυρνάβου, τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Κόκουρα, Αντιπεριφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, η Ευαγγελία Λιακούλη δήλωσε τα εξής:

«Επισκεφτήκαμε ακόμα μια φορά το πολύπαθο Δαμάσι. Ο χρόνος δείχνει να προχωράει με πολύ αργούς ρυθμούς, ενώ σε αρκετά θέματα φαίνεται να έχει σταματήσει στον περσινό τραγικό Μάρτιο.

Ακόμα, γεμάτη λύματα είναι η τάφρος του οικισμού, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η κατεδάφιση των σπιτιών που χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλα, ακόμα δεν μετατράπηκαν τα ‘’κίτρινα’’ σπίτια, σε ‘’κόκκινα’’, παρά την εμφανή εικόνα κατάρρευσής τους. Οι παγετόπληκτοι παραγωγοί ακόμα περιμένουν το σχέδιο ανασυγκρότησης της αγροτικής παραγωγής της περιοχής. Οι κάτοικοι ακόμα περιμένουν τις τελικές αποφάσεις της Κυβέρνησης για την πλήρη αποκατάσταση της περιοχής.

Το κρίσιμο ερώτημα που, πλέον, με αγωνία, προστίθεται στα ήδη εκκρεμή ζητήματα, είναι πώς θα μπορέσουν να χτιστούν τα καινούρια σπίτια, ακόμα και μετά την έκδοση των αδειών, την ώρα που οι αυξήσεις στα οικοδομικά υλικά και στην ενέργεια είναι απαγορευτικές; Ποιο είναι το κυβερνητικό σχέδιο τώρα, σε αυτή τη συγκυρία;

Δυστυχώς, είμαστε απαισιόδοξοι ως προς τις απαντήσεις της Κυβέρνησης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ