ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ “ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ”

Προχωρούν από τον Δήμο Τεμπών οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης του έργου “Αναπλάσεις οικισμού Συκουρίου”, συνολικού μήκους 900 μ. περίπου και συνολικού προϋπολογισμού 399.000,00 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα “Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου” του Πράσινου Ταμείου και από ιδίους πόρους του Δήμου Τεμπών.

Μετά την ανάδειξη Αναδόχου, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου έδωσε, κατά πλειοψηφία, την έγκριση για τη διαδικασία σύναψης δημόσιας σύμβασης του έργου, δεν συμφώνησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Κολλάτος και Γιάννης Κοντογιάνννης.

“Ικανοποιούμε τις ανάγκες των πολιτών σε πολύ δύσκολες εποχές, με συστηματική δουλειά και εξεύρεση χρηματοδοτικών πόρων”, δηλώνει ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

“Στο συγκεκριμένο έργο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων του Συκουρίου. Ικανοποιούμε ένα αίτημα πολλών ετών και αποδίδουμε στους ανθρώπους της περιοχής έναν ασφαλή, σύγχρονο και λειτουργικό εσωτερικό δρόμο”, προσθέτει ο Δήμαρχος.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

1. Θα κατασκευασθούν κρασπεδόρειθρα συνολικού μήκους 2250 μ., θα τσιμεντοστρωθούν πεζοδρόμια με σκυρόδεμα οπλισμένο C12/15 και δομικό πλέγμα, και θα πλακοστρωθούν με πλάκες πεζοδρομίου.

2. Θα δημιουργηθεί διάδρομος όδευσης τυφλών με την πλακόστρωση ειδικών πλακών.

3. Οι υφιστάμενοι τσιμενταύλακες απορροής ομβρίων υδάτων, θα καλυφθούν με σχάρες για την διευκόλυνση της κίνησης των πεζών και των οχημάτων.

4. Επίσης θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα τύπου LED, για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, σε νέους σιδηροϊστούς ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος των πεζοδρομίων και σε σημεία που αυτό είναι εφικτό.

5. Στις εισόδους των ιδιοκτησιών, καθώς και σε διασταυρώσεις με άλλες οδούς, θα τοποθετηθούν εγκιβωτισμένοι αγωγοί ομβρίων υδάτων.

6. Σε μήκος 400 μ. περίπου και πλάτους 5 μ. από το γήπεδο Συκουρίου και νοτιοδυτικά θα διαμορφωθεί ένας χώρος πρασίνου με την εγκατάσταση χλοοτάπητα και δέντρων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ