ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ– ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Στενή συνεργασία με την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως είχε ο Χρ. Κέλλας

Συνάντηση για θέματα, που απασχολούν τον κόσμο της εκπαίδευσης, είχε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, στο Υπουργείο Παιδείας.
Άνοιγμα πινάκων Ειδικής Αγωγής

Ο Λαρισαίος πολιτικός εστίασε πρώτιστα στην ανάγκη επιτάχυνσης έκδοσης της νέας προκήρυξης από τον ΑΣΕΠ, ώστε να ανοίξουν οι πίνακες της Ειδικής Αγωγής και, δεδομένου ότι οι υπάρχοντες λήγουν τον Αύγουστο του 2022, οι επικείμενοι διορισμοί να γίνουν απ’ τους νέους πίνακες. Τόνισε, δε, ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ, που αποφοίτησαν τα τελευταία χρόνια, δεν δύνανται να συμπεριληφθούν στους συγκεκριμένους πίνακες, ενώ υπενθύμισε πως είναι δίκαιο οι εκπαιδευτικοί, που έχουν αποκτήσει επιπλέον προσόντα, να τα εισαγάγουν στα ατομικά τους μητρώα.

Η Υπουργός ανέφερε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, για να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, καθώς έχουν στείλει σχετικό αίτημα στο ΑΣΕΠ από το περασμένο Φθινόπωρο και συνεχίζουν την πίεση προς αυτή την κατεύθυνση.

Νέος ακαδημαϊκός χάρτης

Ο Χρήστος Κέλλας επικεντρώθηκε εν συνεχεία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ενόψει της αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη, επισημαίνοντας πως όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου επιτελούν εξαιρετικά σημαντικό έργο, διαθέτοντας υποδομές και διασύνδεση της διδασκαλίας με την αγορά εργασίας.
Η κ. Κεραμέως ανέφερε πως βρίσκεται σε επικοινωνία με τις πρυτανικές αρχές όλων των ιδρυμάτων, ώστε ο ακαδημαϊκός χάρτης να προάγει την περαιτέρω ανάπτυξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα και να ενισχύσει τη διεθνή ανταγωνιστικότητά της, λαμβάνοντας υπόψη τις εκπαιδευτικές ανάγκες κάθε περιφέρειας.

Πρότυπο στη Λάρισα

Ο πρ. αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ ζήτησε από την Υπουργό τη λειτουργία πρότυπου σχολείου στη Λάρισα. Ειδικότερα, τόνισε πως η λαρισαϊκή εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα έχουν μεγάλες δυνατότητες και είναι εύλογο για την έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας να αποκτήσει πρότυπο σχολείο, πέραν του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Λάρισας, που συμπεριλαμβάνονται στο δίκτυο των πειραματικών σχολείων.
Η Υπουργός απάντησε ότι θα εξετάσει το συγκεκριμένο αίτημα, ενώ υπενθύμισε πως η πλατφόρμα αιτήσεων για τους γονείς, που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε πρότυπα και πειραματικά σχολεία, θα είναι διαθέσιμη έως τις 31 Μαρτίου 2022.

Η επόμενη μέρα για τους εκπαιδευτικούς της Ουκρανίας

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και η κ. Κεραμέως συζήτησαν τι μέλλει γενέσθαι με τους Έλληνες εκπαιδευτικούς, που υπηρετούσαν στην Ουκρανία και επαναπατρίστηκαν έγκαιρα. Ο Χρήστος Κέλλας τόνισε πως οι Έλληνες εκπαιδευτικοί του εξωτερικού προσφέρουν γνώσεις και παιδεία με βαθιά αίσθηση καθήκοντος στους συμπατριώτες μας σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα οι υπηρετούντες στην Ουκρανία στηρίζουν την ελληνική μειονότητα.
Η Υπουργός δήλωσε πως εκτιμά το έργο όλων των Ελλήνων εκπαιδευτικών και το Υπουργείο μελετά την καλύτερη δυνατή λύση για την επόμενη μέρα.
Ο Χρήστος Κέλλας ευχαρίστησε τη Νίκη Κεραμέως για τη συνεργασία και συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επαφή, ώστε ο Λαρισαίος πολιτικός να μεταφέρει με αμεσότητα τα αιτήματα της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας του Νομού Λάρισας στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ