ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΡΩΜΗ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΕΡΟΓΙΩΚΑΣ

Στη Ρώμη , στις 14-15 Μαρτίου διεξήχθη από το Διεθνές Ινστιτούτο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ (International Republican Institute), το συνέδριο Med-Atlantic Summit.

Η παρουσία στρατιωτικών, βουλευτών εθνικών κοινοβουλίων από διάφορες χώρες , ευρωβουλευτών και πολιτικών επιστημόνων αρκετών  ευρωπαϊκών και αμερικανικών πανεπιστημίων έδωσε την ευκαιρία για ένα γόνιμο διάλογο και εξαγωγή σημαντικών συμπερασμάτων.

Συζητήθηκαν θέματα  ασφάλειας και γεωπολιτικής των χωρών της Μεσογείου και ευρύτερα του Δυτικού κόσμου. Όπως ήταν φυσικό, κυριάρχησε η συζήτηση περί του πολέμου στην Ουκρανία και οι εξελίξεις που αυτός σηματοδοτεί. Υπήρξε ομοφωνία στο ότι ο κόσμος μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία θα είναι διαφορετικός.

Η ΝΔ εκπροσωπήθηκε δια του Συντονιστή της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων Ηρακλή Γερογιώκα. Στην παρέμβαση του ο κ.Γερογιώκας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην στάση της Τουρκίας,  η οποία είναι πλέον ξεκάθαρο ότι απομακρύνεται από τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η κατοχή της Κύπρου συνεχίζεται και δεν μπορούμε να μιλάμε για την Μεσόγειο του μέλλοντος ως παράγοντα σταθερότητας και ευημερίας με ένα κράτος της Ε.Ε να τελεί υπό κατοχή. Έκλεισε εκφράζοντας την ελπίδα ότι μια άλλη, εκδημοκρατισμένη Τουρκία, θα σέβεται το  Διεθνές Δίκαιο και δεν θα προάγει αναθεωρητισμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ