ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ 4ου Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου συμμετέχει ως εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + KA2 με τίτλο “Happy Mind”. Στόχοι του προγράμματος είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του σχολείου σε πρακτικές αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού (Bullying) και της ψυχικής ενδυνάμωσης μαθητών και εκπαιδευτικών. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία από την Ελλάδα, την Ολλανδία, την Πολωνία, και τη Βουλγαρία.

Η μεταλαμπάδευση της νέας γνώσης, των πρακτικών και της εμπειρίας πραγματοποιείται μέσω της κινητικότητας των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες των εταίρων, της παρατήρησης της λειτουργίας των σχολείων και του τρόπου διδασκαλίας σε αυτά.

Στα πλαίσια του εν λόγω προγράμματος πραγματοποιήθηκε μετακίνηση εκπαιδευτικών του σχολείου  στην Ολλανδία κατά το χρονικό διάστημα 12-19 Μαρτίου 2022.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, κα Καραγιάννη Πηνελόπη ΠΕ70, κα Κουκουλιάτρα Ζωή ΠΕ70 και κα Κουτάλου Χριστίνα ΠΕ86 επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο “KC De Bakelaar” στο  Bakel της νοτιοανατολικής Ολλανδίας και σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς από τις χώρες – εταίρους του προγράμματος συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια πάνω σε διάφορες νέες πρακτικές τόσο για την αντιμετώπιση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού όσο και για την ψυχική ενδυνάμωση. Ενημερώθηκαν επίσης,  για το τοπικό εκπαιδευτικό σύστημα και επισκέφτηκαν Ειδικά Σχολεία της περιοχής. Συναναστράφηκαν με τους μαθητές των σχολείων, απάντησαν σε απορίες των μικρών και εντυπωσιάστηκαν από την εγκαρδιότητα του ολλανδικού λαού.

Σημαντικό στόχο του προγράμματος αποτελεί επίσης, η διάχυση της νέας γνώσης που αποκτήθηκε για τις τεχνικές Rock & Water και Brainblocks, για τις τεχνικές ABA και Eye Movement καθώς και για τη μέθοδο Matrix.

Η διάχυση στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του σχολείου θα πραγματοποιηθεί μέσω ενδοσχολικής ενημέρωσης, επιμόρφωσης και αναμένεται ότι η εφαρμογή των νέων πρακτικών θα στοχεύσει στην τόνωση της αυτοπεποίθησης των μαθητών και στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ