Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

Ανακοίνωση του Συλλόγου Αμβυκούχων Αμπελοκαλλιεργητών Δήμου Τυρνάβου με βολές κατά της δημοτικής αρχής και των βουλευτών της ΝΔ στο νομό

Η κλοπή του ονόματος τσίπουρο και τσικουδιά ολοκληρώθηκε μέσα στην Βουλή με τις ψήφους των βουλευτών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η σημερινή Κυβέρνηση της Νεας Δημοκρατίας αφαίρεσε το όνομα τσίπουρο και τσικουδιά από τους νόμιμους δικαιούχους, τους αμπελουργούς. Που εδώ και 200 χρόνια το ονόμασαν το παρήγαγαν έχτισαν την φήμη, την ποιότητα και το καλό όνομα του «τσίπουρου» και της «τσικουδιάς».

Η κυβέρνηση εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγάλο βιομηχάνων που εισέβαλαν στο χώρο της ποτοποιίας από το 1990 και μετά,
εντελώς αβάσιμα και χωρίς να υπάρχει κανένα πάτημα σε Ευρωπαϊκό κανονισμό ή Οδηγία, το αντίθετο μάλιστα μας, αφαίρεσαν το όνομα τσίπουρο τσικουδιά που πρακτικά και ιστορικά μας ανήκει.

Ανοίγοντας τον ασκό του Αίολου για την αμπελοκαλλιέργεια όλης της χώρας που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήθει σε καταστροφή. Φέρνοντας παράλληλα σε μαρασμό χιλιάδες οικογένειές που ζουν γύρω από την αμπελοκαλλιέργεια.

Αλλα και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Αμβυκουχων έπαιξε τον ρόλο της σε αυτήν την απόφαση αφού ουσιαστικά δεν έβαλε πλάτη απλά αλλά έδειξε τον δρόμο για μια τέτοια απόφαση με την ανήκουστη πρόταση της εδώ και χρόνια για απόσταγμα φρούτων.

Ιδιαίτερα στην τελευταία γενική συνέλευση φάνηκαν η πρόθεσης της αφού ήθελαν να ξεπετάξουν την διαδικασία ελέγχου συζήτησης εκλογής σε λίγα λεπτά.

Αποχωρήσαμε μαζί με συναδέλφους μας από άλλους Συλλόγους προσβάλοντας νομικά την διαδικασία.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που έπραξαν το σωστό και το λογικό και καταψήφισαν αυτή την κλοπή.

Ιδιαίτερα να πούμε ένα ευχαριστώ στους κυβερνητικούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του Νόμου μας για την κοροϊδία τόσο καιρό που θα μας έλυναν το πρόβλημα και έβγαιναν φωτογραφίες στα καζάνια μας.

Αλλά και την Δημοτική Αρχή που στηρίζει και στηρίζεται από την σημερινή Κυβέρνηση για τις μηδενικές αντιδράσεις μην πάνε ενάντια στο κόμμα βλέπετε, Μόνο υποσχέσεις και εφησυχασμό ήταν.

Δεν σταματάμε τον αγώνα μας με όλα τα μέσα θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για αρθεί αυτή η τεράστια αδικία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ