ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 20ου Δ.Σ. ΣΤΟΝ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον μετεωρολογικό σταθμό της πόλης μας, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 31 Μαρτίου, οι μαθητές των τμημάτων: Στ2, Ε2, Γ΄και του Τμήματος Ένταξης, στα πλαίσια προγράμματος (project) Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που υλοποιούνν κατά τη φετινή σχολική χρονιά.

Τους μαθητές υποδέχτηκε ο μαθηματικός – μετεωρολόγος κ. Φάνης Τακούδης, υπεύθυνος του σταθμού που αναλύει περισσότερο από 20 χρόνια τα καιρικά φαινόμενα της περιοχής μας δίνοντάς μας έγκαιρες και έγκυρες προβλέψεις. Αρχικά οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του σταθμού. Στη συνέχεια επικύρωσαν και συμπλήρωσαν τις γνώσεις τους μέσα από το διάλογο που αναπτύχθηκε και αφορούσε απορίες για το κλίμα, τον καιρό, τον προσανατολισμό στο χώρο, τις
βροχοπτώσεις, το υψόμετρο ενός τόπου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν αφενός για τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας στην περιοχή μας, για τον τρόπο που εργάζεται ένας επιστήμονας μετεωρολόγος, έτσι ώστε να μπορεί να δώσει μια πρόβλεψη, για το χρονικό πλαίσιο ισχύος μιας πρόβλεψης, για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, καθώς και για τις απαιτούμενες σπουδές για να γίνει κάποιος μετεωρολόγος, παίρνοντας τις απαιτούμενες πληροφορίες επαγγελματικού προσανατολισμού από τον οικοδεσπότη/ξεναγό, κ. Φάνη Τακούδη.

Στη συνέχεια οι μαθητές μετά το τέλος της ξενάγησης περπάτησαν ως το πάρκο Χατζηχαλάρ, στο πλαίσιο γνωριμίας με τις γωνιές της πόλης μας, όπου είχαν τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν και να αθληθούν στον χώρο.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί : Ταμβακάς Κωνσταντίνος (μουσικός), Κοτρώτσιου Δέσποινα (δασκάλα Στ΄2), Αθάνατος Στέφανος (δάσκαλος Ε΄2 ) , Δούκας Ευάγγελος (Γ΄), Σιώμος Κωνσταντίνος (δάσκαλος παράλληλης στήριξης) και Γκουντουβά Φωτεινή (δασκάλα του Τμήματος Ένταξης).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ