ΣΤΟ 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟ ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Το ΕΠΑΛ Τυρνάβου συμμετείχε στο 2ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ, το οποίο αφορούσε μαθητές κι εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και υλοποιήθηκε από το Ε.Κ.Ε.ΤΕ. – Ελληνικό Κέντρο Επιστημών και Τεχνών, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων και υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. Την έναρξη κήρυξε ο πρόεδρος του ΕΚΕΤΕ, Μπουραζάνας Κώστας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή.

Στόχος του φεστιβάλ ήταν να διεγείρει τη σκέψη των μαθητών και να κινήσει το ενδιαφέρον τους για τα μαθηματικά και τις επιστήμες, ώστε να τα αγαπήσουν περισσότερο και να μπορέσουν να τα εντάξουν στην καθημερινότητα τους. Μέσα από τις εργασίες των μαθητών φάνηκαν οι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι σκέφτονται, νιώθουν, προσεγγίσουν τα προβλήματα και αλληλοεπιδρούν,

Το ΕΠΑΛ Τυρνάβου επισκέφθηκε ο συντονιστής ΕΕ, Λιάπης Ευθύμιος, ο οποίος μαζί με τη διευθύντρια του σχολείου, Νούλα Ελένη, συνομίλησε με τους μαθητές που συμμετείχαν στο βίντεο «Τριγώνων Ομοιότητα & μέτρηση Ύψους», που πήρε μορφή χάρη στα κείμενα μαθηματικών, που επιμελήθηκε ο Θάνος Χρήστος, και σκηνοθέτησε ο Γιουρούκης Αργύρης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ