Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ

Σε απόγνωση είναι ο τυρναβίτης κτηνοτρόφος που συνελήφθη τη Δευτέρα κατηγορούμενος για κακοποίηση ζώων και επιπλέον του επιβλήθηκε το εξοντωτικό πρόστιμο των 19.500 €, ύστερα από καταγγελία που έκαναν σε βάρος του εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων.

Μιλώντας στο paidis.com η αδελφή του αφού τόνισε ότι ο 65χρονος αντιμετωπίζει τα τελευταία 24ωρα εξαιτίας της πίεσης που δέχθηκε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του τονίζει ότι ο αδελφός της αναγκάστηκε να δέσει τα πόδια των δύο από τα 4 άλογα επειδή είναι επιβήτορες και πολλές φορές έχουν φύγει από το περιφραγμένο χωράφι με αποτέλεσμα να βρεθούν σε ξένες ιδιοκτησίες ή και στο δρόμο με κίνδυνο πρόκλησης ζημιών ή και ατυχημάτων.

Μάλιστα σημείωσε ότι όποιον τρόπο και αν δοκίμασε για να τα περιορίσει ήταν αναποτελεσματικός με αποτέλεσμα να καταλήξει στη λύση των δεμένων ποδιών.

Επιπλέον υποστηρίζει ότι το πρόστιμο που επιβλήθηκε είναι εξοντωτικό για έναν κτηνοτρόφο που παλεύει σε δύσκολες συνθήκες και μάλιστα σε μία χρονική συγκυρία που η ακρίβεια πλήττει τον κλάδο συνολικά.

“Θέλουν να μας εξοντώσουν και κανείς τους δεν ρώτησε πώς τα βγάζουμε πέρα. Με τέτοιο πρόστιμο θα αναγκαστούμε να πουλήσουμε τα ζώα μας. Μένουν στα όσα λέει ο νόμος και δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να μάθει γιατί ο αδελφός μου έδεσε τα πόδια των αλόγων. Κανείς δεν ήλθε να μας ρωτήσει πώς κουβαλάμε από το Δαμάσι καθημερινά νερό για τα άλογα, που τα φροντίζουμε καθημερινά, όπως και τα σκυλιά μας. Που ήταν όλοι αυτοί να μας βοηθήσουν όταν τα αγρια γουρούνια σκότωναν τα σκυλιά μας και μας προκαλούσαν ζημιές σε καλλιέργειες δίπλα στο στάβλα.

Πού είναι οι ζωόφιλοι να με βοηθήσουν να αρμέξω τα 500 γίδια που έμειναν 2 μέρες χωρίς αρμεγή επειδή ο αδελφός μου είχε συλληφθεί λες και είναι εγκληματίας”, σημείωσε η αδελφή του κτηνοτρόφου, ζητώντας από τους συναδέλφους της στον κτηνοτροφικό σύλλογο Τυρνάβου να βοηθήσουν και να εξηγήσουν στους αρμόδιους ότι οι κτηνοτρόφοι δεν είναι εγκληματίες και ότι έχουν μεγαλώσει με τα ζώα που τα υπεραγαπούν.

Τέλος καλεί την πολιτεία πριν δείξει το σκληρό της πρόσωπο να κάνει κάποια σεμινάρια στους κτηνοτρόφους για να καταλάβουν τις συνέπειες της κακοποίησης των ζώων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ