ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΚΥΛ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης του σωματείου των νοσοκομειακών γιατρών

Έγκλημα κατ’ εξακολούθηση του Υπουργείου Υγείας, της 5ης ΥΠε και της Διοίκησης του ΓΝ Λαρίσης αποτελεί η εγκατάλειψη του ΕΣΥ των υποδομών του και των ανθρώπων του, με μεσοπρόθεσμο στόχο την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης μέσω της υποβάθμισης των υπαρχουσών δομών, της στελέχωσης και της ποιότητας των υπηρεσιών.

Οι πεπαλαιωμένοι, «εξουθενωμένοι» και «ταλαιπωρημένοι» ανελκυστήρες του ΓΝΛ ούτε αστειεύονται, ούτε συμπράττουν σε πολιτικές σκοπιμότητες αλλά αναδεικνύουν με τον πιο σαφή και επικίνδυνο τρόπο, ότι η εγκατάλειψη των υποδομών και της εξασφάλισης της ασφαλούς λειτουργικότητας ενός δημόσιου κτιρίου δεν είναι αστείο, αλλά ενέχει κινδύνους ζωής για το προσωπικό και τους αρρώστους.

Είναι πρόσφατες οι μνήμες από την πτώση της κλωβού ανελκυστήρος στο ΓΝΛ, πάλι κατά την μεταφορά αρρώστου της ΜΕΘ με τραυματισμό συναδέλφων, οι επανειλημμένοι εγκλεισμοί, η ταλαιπωρία εξουθενωμένων καρκινοπαθών και νεφροπαθών να «αναρριχηθούν» στον 4ο όροφο για θεραπεία και οι τραγελαφικές καταστάσεις της μετακίνησης αναξιοπαθούντων αρρώστων των παθολογικών κλινικών ή ακόμα και η μεταφορά σορών.

Προ πολλού η στοχεύουσα αδιαφορία των ιθυνόντων έχει υπερβεί τα όρια ανοχής.

Η ΕΙΝΚΥΛ καταγγέλλει για πολλοστή φορά την πολιτική που για να ιδιωτικοποιήσει το δημόσιο σύστημα υγείας θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και αρτιμέλεια.

Επειδή ελέω χρηματοδότησης ενός κακού μύρια έπονται, ερωτάται η Διοίκηση αν οι λοιπές υποδομές του ΓΝΛ (αποστείρωση, μαγειρεία, πλυντήρια, καθαριότητα, θέρμανση, ψύξη, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις αερίων κτλ) έχουν ελεγχθεί ως προς την αρτιότητα, την ασφαλή λειτουργία και την ασφάλεια της εργασίας. Αν η κατάσταση των ανελκυστήρων είναι το μέτρο, τότε η ανασφάλεια εκγυμονεί και νέους κινδύνους ή και δεινά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ