ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ – ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΤΗΣ Γ’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ολοκληρώθηκε το οδοιπορικό της Γ’ Τάξης του 5ου Γυμνασίου Λάρισας σε μέρη που σχετίζονται με την Επανάσταση του ’21.
Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης «1821. Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από το πρίσμα μιας σύγχρονης πραγματικότητας και αισθητικής» και των Πολιτιστικών Προγραμμάτων «Όμιλος Φιλαναγνωσίας – Λογοτέχνες και Εικαστικοί αναζητούν την Επανάσταση του ‘21» οι μαθητές μας επισκέφτηκαν την ιστορική πόλη των Ιωαννίνων, όπου ανδρώθηκαν θρυλικοί αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης και το Νησάκι του Αλή Πασά που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία και το θάνατό του.

Στην πόλη της Κέρκυρας είδαν από κοντά προσωπικά αντικείμενα του Διονυσίου Σολωμού και ένα απόσπασμα των Ελεύθερων Πολιορκημένων στο σπίτι του που λειτουργεί ως Μουσείο, ενώ αναβίωσαν την καθημερινότητα των ευγενών του νησιού στο Μουσείο Casa Parlante, ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Παλαιόπολης στο Mon Repos και έκαναν βόλτα στα γραφικά καντούνια και τις πλατείες της Κέρκυρας.

Τα παιδιά συνόδεψαν στην τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη οι εκπαιδευτικοί: Χατζηαβραάμ Αγγελική, Κοστρίπα Βάια, Κουρούμαλη Μαρία, Τσαούση Δήμητρα και Τσαβές Χρήστος.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε μία διδακτική επίσκεψη στις Μηλιές του Πηλίου, για να ξεναγηθούν στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του χωριού «Ψυχής Άκος», να μελετήσουν το αντίγραφο της Χάρτας του Ρήγα και να περιεργαστούν το πετραχήλι του Άνθιμου Γαζή και το Λάβαρο της Θεσσαλικής Επανάστασης το οποίο ύψωσε το 1821 ο Γαζής στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, που δεσπόζει στην Πλατεία του χωριού χτισμένη τον 17ο αιώνα.

Τα παιδιά συνόδεψαν οι καθηγητές: Χατζηαβραάμ Αγγελική, Κοστρίπα Βάια, Ντάκου Κερασία, Μεντζέλου Ευαγγελία και Λαζινού Αθηνά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ