ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΟ 3ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γενικό Λύκειο Λάρισας εκδήλωση – ενημέρωση για τη δασοπροστασία και τις ομάδες εθελοντών δασοπυροσβεστών που ενεργοποιούνται στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Η ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών της Α΄ τάξης πραγματοποιήθηκε από τους κ.κ. Παναγιώτη Κοδρά, έφορο προσκόπων πολιτικής προστασίας Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας και Δημήτριο Μακρή, έφορο προσκόπων πολιτικής προστασίας στον τομέα Υγείας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση του σχολείου μας.

Μετά τη λεπτομερή ενημέρωση ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις των μαθητών / μαθητριών που έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για θέματα πρόληψης των πυρκαγιών και συμμετοχής σε ομάδες δασοπροστασίας, γεγονός που καταδεικνύει την ευαισθησία της μαθητικής κοινότητας για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανησυχία τους για τα άμεσα αλλά και τα μακροπρόθεσμα ολέθρια αποτελέσματα των δασικών πυρκαγιών.

Οι κ.κ. Κοδράς και Μακρής δεσμεύτηκαν για συνέχιση της συνεργασίας με το σχολείο μας και στην επόμενη σχολική χρονιά για θέματα που σχετίζονται με την πολιτική προστασία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ