ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., ΚΚΕ ΚΑΙ ΜΕΡΑ 25 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο Δ. ΛΙΓΝΑΔΗΣ

Αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος ο Δημήτρης Λιγνάδης μέχρι να έλθει η υπόθεση στο Εφετείο παρά το γεγονός ότι καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη για 2 βιασμούς ανηλίκων. Ανακοινώσεις εξέδωσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και του ΜΕΡΑ 25 και το γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Πιο συγκεκριμένα:

Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Νάσου Ηλιόπουλου

Από σήμερα ο άνθρωπος που καταδικάστηκε σε ποινή 12 ετών για τον βιασμό ανηλίκων, θα κυκλοφορεί ελεύθερος με απόφαση της Δικαιοσύνης.

Όταν άρχισαν οι αποκαλύψεις, ο κ. Μητσοτάκης και η κα Μενδώνη επί είκοσι ημέρες προσπαθούσαν να «κουκουλώσουν» την υπόθεση δημιουργώντας μια ευνοϊκή περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τον βιαστή και τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, την ίδια ώρα που στοχοποιήθηκαν τα θύματα που είχαν το σθένος να μιλήσουν.

Η ατμόσφαιρα αυτή αποτυπώθηκε και σήμερα στην απόφαση του δικαστηρίου.

Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ντροπή.

Δήλωση της τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σίας Αναγνωστοπούλου

Ο Λιγνάδης είναι βιαστής με απόφαση της Δικαιοσύνης. Ο Λιγνάδης είναι βιαστής ανηλίκων με απόφαση της Δικαιοσύνης. Ο Λιγνάδης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δώδεκα χρόνων για βιασμό δύο ανηλίκων.

Η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με αναστολή προσκρούει στον πυρήνα της ίδιας της δικαστικής απόφασης. Προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Πάντως ο Λιγνάδης είναι βιαστής. ​

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ

Η απόφαση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Δημήτρη Λιγνάδη βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα, αλλά και με την ίδια τη βαρύτητα των πράξεων. Για τέτοιου είδους εγκλήματα, ιδιαίτερα σε βάρος ανηλίκων, δεν υπάρχει κανένα έδαφος για επιείκεια στην ποινική μεταχείριση.

Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Ελεύθερος με περιοριστικού όρους ως την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο ο Λιγνάδης, μετά από μία τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε η Πρόεδρος του δικαστηρίου μειοψηφώντας σχεδόν σε όλα, για ηπιότερη αντιμετώπιση του βιαστή ανηλίκων που είχε εξαπατήσει με τις “υποκριτικές του ικανότητες” την κ. Μενδώνη και τον κ. Μητσοτάκη. Ελεύθερος ο μεσίτης που δολοφόνησε τον Ζακ. Ελεύθερος ο Κορκονέας, που δολοφόνησε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο με τεράστια μεθόδευση για να αποκλειστούν οι συνήγοροι της οικογένειας από την διαδικασία. Ελεύθεροι οι δολοφόνοι-αστυνομικού του 18χρόνου Ρομ Νίκου Σαμπάνη, στους οποίους συμπαραστεκόταν ο κ. Θεοδωρικάκος μετά το γάζωμα με 36 σφαίρες ενός αυτοκινήτου με άοπλα, νεαρά παιδιά. Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Μιχαηλίδης που βρίσκεται στην 53η μέρα απεργίας πείνας διεκδικεί την εφαρμογή του σωφρωνιστικού νόμου της Κυβέρνησης για την υφ’ όρον απόλυση του και ο Πάνος Καλαϊτζής που έχει προφυλακιστεί με ένα εντελώς ανύπαρκτο και στημένο κατηγορητήριο, αντιμετωπίζονται εκδικητικά από την αστική δικαιοσύνη και στερούνται θεμελιωδών δικαιωμάτων και του στοιχειώδους κράτους δικαίου. Η “δικαιοσύνη” τους είναι σαν τα φίδια, δαγκώνει μόνο τους ξυπόλυτους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ