ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ

Το Σάββατο 16 Ιουλίου το βράδυ σε ένα κατάμεστο προαύλιο χώρο στο Γυμνάσιο -Λύκειο Μακρυχωρίου, πραγματοποιήθηκαν οι θερινές εκδηλώσεις του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου υπό την αιγίδα του Δήμου Τεμπών.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα της Ένωσης Ποντίων και Μικρασιατών Λάρισας «οι Ακρίτες» και η Χορευτική Ομάδα «Ξένιοι Κρήτες», καθώς και χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γιώργος Κυρίτσης και κ. Νίκος Μητσογιάννης, η Πρόεδρος της Κοινότητας Μακρυχωρίου κα Άννα Καραπάνου – Μαγαλιού, πρόεδροι συλλόγων και φορέων και πλήθος κατοίκων του Μακρυχωρίου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τεμπών, όπου παρακολούθησαν και απόλαυσαν παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα Μακρυχωρίου και τα φιλοξενούμενα χορευτικά σχήματα.

Ακολούθησε λαϊκό γλέντι για όλο τον κόσμο, το οποίο διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, η οποία αποτελούνταν από τους: στο τραγούδι και στο Κλαρίνο ήταν ο κ. Φώτης Καραβιώτης, στο Βιολί ο κ. Θανάσης Ζιώζιας, στο Λαούτο ο κ. Δημήτρης Παληγιάννης, στα Κρουστά και Γκάιντα ο κ. Νίκος Μούτσελος, στο Τραγούδι ο κ. Θωμάς Γρηγορόπουλος, στη Κρητική Λύρα ο κ. Μιχάλης Σερέτης και στη Ποντιακή Λύρα ο κ. Σταύρος Παπαδόπουλος.

Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, στον σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη την Πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου για την όλη διοργάνωση, καθώς και τα χορευτικά σχήματα των Συλλόγων που συμμετείχαν. Τόνισε τη διαχρονική και σημαντική αξία της παράδοσης και προέτρεψε το Σύλλογο Γυναικών να συνεχίσουν το εξαίρετο έργο τους με το ίδιο μεράκι και ζήλο.

«Είναι καθήκον όλων μας, Σύλλογοι, κάτοικοι, δημοτική Αρχή, να διατηρήσουμε την παράδοσή μας τα ήθη και τα έθιμα μας αναλλοίωτα. Παρακαλώ όλους να στηρίζεται αυτές τις προσπάθειες, διότι χωρίς τη στήριξη όλων μας οι Σύλλογοί μας δε θα παραμείνουν ζωντανοί», ανέφερε ο κ. Μανώλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ