Η ΗΡΩΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΤΑΙ

Ανακοίνωση της ΤΕ Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ για τη βεβήλωση του μνημείου στον Αμπελώνα

Καταγγέλλουμε στον λαό της περιοχής μας την καταστροφή του μνημείου Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία του Αμπελώνα. Θρασύδειλα φασιστοειδή που προσπαθούν να βγουν από τα λαγούμια τους και κινούνται στα σκοτάδια βεβήλωσαν το μνημείο που κοσμεί την πλατεία του Αμπελώνα από την δεκαετία του 1980 και το έστησε παλαιότερη δημοτική αρχή.

Οι δράστες με απύθμενο θράσος κατέστρεψαν την επιγραφή που υπάρχει στο μνημείο δείχνοντας το μένος που έχουν απέναντι στο λαϊκό κίνημα και την ιστορία του.

Δεν ξαφνιαζόμαστε! Η εποποιία του ελληνικού λαού σε όλη τη δεκαετία του 1940 που πάλεψε ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό, απελευθέρωσε με τον ΕΛΑΣ τη χώρα, έγραψε λαμπρές σελίδες στην ιστορία του τόπου με την πρωτοπόρα δράση του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ, δεν έσκυψε το κεφάλι αργότερα στον αρνητικό συσχετισμό που διαμορφώθηκε και τα έβαλε με “θεούς και δαίμονες” με τον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, αυτή η αθάνατη εποποιία βρισκόταν και βρίσκεται στο στόχαστρο όσων σήμερα προσπαθούν να πείσουν το λαό πως η καπιταλιστική βαρβαρότητα αποτελεί μονόδρομο. Πως η αντίσταση και η πάλη ενάντια στη φτώχεια, στους πολέμους και την προσφυγιά είναι μάταιη. Όμως όσες προσπάθειες και να κάνουν η ηρωική αντίσταση του λαού μας και των κομμουνιστών στο πέρασμα των χρόνων δεν σβήνεται.

Αυτοί που καταστρέφουν τα μνημεία των λαϊκών ηρώων, επιδιώκουν να αμαυρώσουν ό,τι θυμίζει στο λαό μας πως έχει τη δύναμη να οδηγήσει τις εξελίξεις προς όφελός του, φτάνει να το θελήσει. Είναι στην ίδια ρότα με τα αφεντικά τους, τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς τους (ΕΕ, ΝΑΤΟ κτλ) που θέλουν την αιώνια διατήρηση του συστήματος της εκμετάλλευσης.

Αλλά …σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει

Η εργατική τάξη, η νεολαία και ο λαός της περιοχής μας τιμάει την ιστορία του τόπου μας και τους λαϊκούς αγώνες. Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση του μνημείου από την Δημοτική Αρχή. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα συμβάλουν οι οργανώσεις, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ