ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Ευχετήρια μηνύματα για τη γιορτή της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο έδωσαν στη δημοσιότητα οι δήμαρχοι Φαρσάλων Μ. Εσκίογλου και Τεμπών Γ. Μανώλης καθώς και ο επικεφαλής της Λαρισαίων Κοινόν Κ. Βαϊούλης. Στα μηνύματα αναφέρουν:

Εσκίογλου: Η Μεχαλόχαρη να γεμίσει ξανά την ψυχή μας με αγάπη, ελπίδα και σθένος

Το μήνυμα του Δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου για τη μεγάλη θρησκευτική εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, αλλά και την επέτειο της απελευθέρωσης των Φαρσάλων από τους Τούρκους:

«Φίλες και φίλοι,
Η γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, ή αλλιώς το «Πάσχα του καλοκαιριού» είναι μία κορυφαία στιγμή για την πίστη μας, με σημαντικούς συμβολισμούς.
Η Παναγία αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ελληνορθοδοξία, αφού το πρόσωπο της είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μητρική αγάπη, την ανιδιοτελή αγάπη, το αποκούμπι στα προβλήματα και τον πόνο και βέβαια την ελπίδα για μία πιο φωτεινή σελίδα στις ζωές μας.

Η Μεγαλόχαρη ας γεμίσει ξανά την ψυχή μας με αγάπη, ελπίδα και σθένος, με φιλαλληλία και αλληλεγγύη που τόσο χρειαζόμαστε σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Γιατί ως κοινωνία, αυτές είναι οι θεμελιώδεις αξίες που μας κρατούν όρθιους σε κάθε κακοτοπιά.

Η μεγάλη αυτή γιορτή στον τόπο μας είναι ταυτισμένη με μία σπουδαία και λαμπρή ιστορική στιγμή, αυτή της απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό. Δεν ξεχνούμε, θυμόμαστε και τιμούμε. Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στους ήρωες της πατρίδας μας.

Εύχομαι από καρδιάς χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα σ’ αυτούς που γιορτάζουν. Χρόνια πολλά με υγεία! Καλή Παναγιά!»

Το μήνυμα και οι ευχές του Δημάρχου Τεμπών Γιώργου Μανώλη για τον Δεκαπενταύγουστο.

«Η εορτή του Δεκαπενταύγουστου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθοδοξίας.
Η Παναγία διαχρονικό παράδειγμα ταπεινότητας και ανιδιοτέλειας είναι εκείνη στην οποία στρεφόμαστε καθημερινά στις δύσκολες στιγμές μας για να πάρουμε θάρρος, δύναμη και παρηγοριά.

Η γιορτή της Παναγίας ας γεμίσει την καρδιά μας με Πίστη, Ελπίδα, Αισιοδοξία και Κουράγιο για να βγούμε νικητές από αυτή τη δύσκολη δοκιμασία που καλούμαστε να βιώσουμε και αυτή τη χρονιά.
Ας χαρίσει υγεία και ευτυχία στους αγαπημένους φίλους, συγγενείς και ξενιτεμένους μας.

Ας μας εμφυσήσει το μήνυμα της συγχωρητικότητας και της συγκατάβασης που θα μας οδηγήσει σε ευημερία και πρόοδο. Ας αντλήσουμε και φέτος αστείρευτη δύναμη από τη χαρη Της και ας εορτάσουμε αυτή τη μεγάλη γιορτή της θρησκείας μας με το βλέμμα στραμμένο στον συνάνθρωπο. Ενωμένοι, για το κοινό καλό, ας επιδείξουμε σύνεση και υπευθυνότητα περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Εύχομαι σε όλους τους συνδημότες μου χρόνια πολλά για τη μεγάλη αυτή μέρα, ιδιαίτερα στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες.
Καλή Παναγιά σε όλους!».

Ο Κώστας Βαϊούλης, επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν»

Η Δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» σε μήνυμα της για το Δεκαπενταύγουστο αναφέρει:

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας της Μητέρας του Θεανθρώπου, μήνας με αληθινά ελληνορθόδοξο νόημα και ο Δεκαπενταύγουστος, η μεγάλη γιορτή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, Η Κοίμηση της Θεοτόκου είναι η μετάστασή Της στον Παράδεισο και ο δι’ αυτής δοξασμός της ανθρώπινης φύσης. Η Κοίμηση της Παναγίας είναι το «έσχατο μυστήριο», η φανέρωση της δόξας με την οποία ο Θεός περιβάλλει την ανθρώπινη φύση. Γι’ αυτό και ο Δεκαπενταύγουστος είναι ημέρα γιορτής. Το “Πάσχα” του καλοκαιριού.
Ο Αύγουστος, ο γλυκός μήνας του ελληνικού καλοκαιριού, είναι παράλληλα ένας πικρός μήνας στη συλλογική μνήμη μας. Ανήμερα της Παναγίας μας, τον Δεκαπενταύγουστο του 1940, νεοεμφανιζόμενοι εχθροί, βυθίσανε την «ΕΛΛΗ» στην Τήνο, μια άνανδρη και ύπουλη επίθεση, μια χυδαία πρόκληση στο Έθνος μας και ταυτόχρονα βλασφημία στο Πρόσωπο της Παναγίας μας που βεβηλώθηκε στο ιερό της νησί η ημέρα της Κοιμήσεώς Της. Η χυδαία πρόκληση και βλασφημία λίγο αργότερα απαντήθηκαν με τον τρόπο που πρέπει, τον ελληνικό τρόπο, στο Έπος του Σαράντα, θαρρείς και το έχει η Μοίρα μας μέσα από τις πιο χυδαίες προκλήσεις και συμφορές να βγαίνουμε αναγεννημένοι και νικητές και το ίδιο θα συμβεί και τώρα με τη μητέρα ελληνική γη που κάποιοι βάλθηκαν να ερημοποιήσουν υπηρετώντας άνομους σκοπούς αποσταθεροποίησης και σενάρια υβριδικού πολέμου.
Ας παρακαλέσουμε την Παναγία, ως Υπέρμαχο Στρατηγό, να σκέπει και να φρουρεί την πατρίδα μας και τον απανταχού Ελληνισμό.
Η δημοτική παράταξη «ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΟΙΝΟΝ» εύχεται «Καλή Παναγιά» σε όλους και όλες και επισημαίνει, για ακόμα μια φορά, ότι όλες τις δοκιμασίες θα τις ξεπεράσουμε με αλληλεγγύη και με κοινοτικό πνεύμα επειδή το μόνο βέβαιο αλλά και πιο πολύτιμο που έχουμε, είναι ο ένας τον άλλον, ο Έλληνας τον Συνέλληνα.

Χρόνια Πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες.
Καλή Παναγία

Κώστας Βαϊούλης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ