ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΖΥΓΟ

«Σήμερα η πόλη μας η Λάρισα γιορτάζει την απελευθέρωση της από τον Οθωμανικό ζυγό και την ενσωμάτωση της στο Ελληνικό κράτος. Οι εορταστικές εκδηλώσεις, όπως είναι η σημερινή, αναδεικνύουν τη συλλογική συνείδηση και αποτελούν ευκαιρία εθνικού αναστοχασμού, για να θυμόμαστε τη διαδρομή μας, την ιστορία, το ένδοξο παρελθόν μας και με αυτή την παρακαταθήκη να πορευθούμε, ώστε να επιβιώνουμε στα δύσκολα και να προσφέρουμε στις επόμενες γενιές ένα ένδοξο μέλλον».

Τα παραπάνω τονίζει σε μήνυμα της , για την επέτειο απελευθέρωσης της Λάρισας από τον οθωμανικό ζυγό , η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ. Λαρισαίων, κ.Ρένα Καραλαριώτου, η οποία παρευρέθηκε στην επίσημη Δοξολογία , χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και στην επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο της επιτύμβιας πλάκας , συνοδευόμενοι από τους δημοτικούς συμβούλους Δημήτρη Παπαποστόλου και Φώτη Τζατζάκη .

« Κυριακή, 31 Αυγούστου 1881, πριν από 141 χρόνια, ο ελληνικός στρατός, με επικεφαλής τον στρατηγό Σκαρλάτο Σούτσο, εισέρχεται θριαμβευτικά στην πόλη μας και γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό από τους κατοίκους. Η πόλη απολαμβάνει ένα απέραντο πανηγύρι ελευθερίας και όλοι χύνουν δάκρυα ευγνωμοσύνης για τον απελευθερωτή ελληνικό στρατό .

Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, με τον εξ Ανατολών κίνδυνο και τον Τουρκικό αναθεωρητισμό να επιμένει σε προκλητική αλλοίωση της ιστορίας και του διεθνούς δικαίου, είναι επιτακτική ανάγκη οι Έλληνες να προτάξουμε εθνική ομοψυχία, υψηλό φρόνημα και αλληλεγγύη » καταλήγει στη δήλωση της η κ.Καραλαριώτου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ