Η ΕΜΕ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πανηγυρική εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς «ΘΑΛΗΣ», «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ», «ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας το σχολικό έτος 2021-2022 διοργανώνει το τοπικό παράρτημα της ΕΜΕ την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Θεσσαλίας και του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια μεγάλη εκδήλωση της ΕΜΕ, μετά την περιπετειώδη διετία της πανδημίας, όπου παρά  τις δυσκολίες οι διαγωνισμοί του ιστορικού επιστημονικού σωματίου διεξάγονταν κανονικά προάγοντας τη μαθηματική σκέψη και το κριτικό πνεύμα.

Εκτός των βραβεύσεων των διακριθέντων μαθητών στους διαγωνισμούς θα υπάρξουν δύο ακόμα απονομές.

Οι υποτροφίες στη μνήμη του αείμνηστου μαθηματικού Θανάση Ανάλατου που αθλοθετήθηκαν από τις ανιψιές του Αθηνά και Τόνια Τέγου και αφορούν τους δύο πρώτους σε μόρια Λαρισαίους εισαχθέντες στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τιμητική διάκριση στον ερευνητικό μαθηματικό όμιλο των μαθητών του 14ου Λυκείου Λάρισας που παρουσίασε σειρά εργασιών σε ημερίδες τοπικές, περιφερειακές και εθνικής εμβέλειας που οργανώθηκαν από την ΕΜΕ και άλλους φορείς.

Η διοίκηση της ΕΜΕ Λάρισας ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για τη διαρκή και αμέριστη υλική και ηθική υποστήριξη της Περιφέρειας στις δράσεις του παραρτήματος καθώς και τον διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Θεσσαλίας κ. Βασίλη Χατζηκαμαγιάννη.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ