«ΜΗΤΕΡΑ» ΑΦΗΣΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ 23ΧΡΟΝΗ ΑμεΑ ΚΟΡΗ ΤΗΣ

Σε τραπεζοκαθίσματα στη Μινέρβα ξημέρωσε 23χρονη ΑμεΑ από τα Τρίκαλα. Η μητέρα της, με την οποία βρίσκονταν στην πόλη για διακοπές και φιλοξενούνταν προσωρινά σε συγγενείς, την έδιωξε από το σπίτι μετά από φασαρία. Η 50χρονη συνελήφθη για έκθεση σε κίνδυνο και εξύβριση, οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο και ζήτησε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία της. Δεν παραδέχεται τις πράξεις της, αλλά λέει πως δεν αντέχει άλλο την κόρη της, γιατί της προκαλεί προβλήματα!

Αφωνοι έμειναν αστυνομικοί του Τμήματος Βόλου προχθές το απόγευμα όταν η νεαρή τους επισκέφτηκε για να κάνει καταγγελία. Η κοπέλα, η οποία έχει νοητική υστέρηση σε ποσοστό 67%, είχε μείνει το βράδυ της περασμένης Κυριακής έξω στους δρόμους παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τους κινδύνους, στους οποίους μπορούσε να εκτεθεί.

Εμεινε μόνη στον δρόμο χωρίς στέγη, σίτιση, χρήματα. Η 23χρονη κατήγγειλε ότι μάλωσε με τη μητέρα της και στη συνέχεια εκείνη της ζήτησε να φύγει από το σπίτι και την εξύβριζε. Ανέφερε ότι της παίρνει το επίδομα και το αξιοποιεί με τον σύντροφό της. Σημείωσε πως την παραμελεί, την εξυβρίζει, ενώ έχει συμβεί και άλλες φορές να τη διώξει από το σπίτι.

Μετά το περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή το βράδυ, η κοπέλα είπε πως κοιμήθηκε σε καφετέρια στην παραλία του Βόλου και στη συνέχεια περιπλανιόταν στην πόλη. «Δεν ξέρω πώς κατάφερα να φθάσω εδώ», ανέφερε στους αστυνομικούς.

Η 23χρονη τέθηκε σε προστατευτική φύλαξη στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη της μητέρας της.

Από την πλευρά της η 50χρονη αρνείται το περιστατικό. Λέει πως είχαν φασαρία και στη συνέχεια η 23χρονη έφυγε από το σπίτι.

«Αν ήθελε, ας γύριζε πίσω», ήταν η αποστομωτική απάντηση που φέρεται να έδωσε στους αστυνομικούς, λέγοντας πως δεν έγιναν τα όσα ανέφερε η κόρη της στις αρχές. Εντούτοις, η συλληφθείσα έπεσε σε αντιφάσεις.

Τη στιγμή που αρνιόταν ότι έδιωξε την 23χρονη από το σπίτι, δήλωνε παράλληλα πως δεν αντέχει άλλο τη νεαρή.

«Φωνάζει και όλο ζητεί πράγματα. Με την άλλη μου την κόρη μπορώ να συνεννοηθώ. Αυτή δεν τη θέλω», φέρεται να ανέφερε.

Εναντίον της 50χρονης η Εισαγγελία Βόλου άσκησε ποινική δίωξη για έκθεση σε κίνδυνο. Η κατηγορούμενη δεν αναζήτησε την κόρη της ούτε η ίδια ούτε οι αρχές και την άφησε αβοήθητη στον δρόμο και εκτεθειμένη σε κινδύνους. Επιπλέον, άσκησε εναντίον της δίωξη για εξύβριση.

Η 50χρονη παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και στη συνέχεια ζήτησε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία της. Το αίτημά της έγινε αποδεκτό και θα δικαστεί αύριο Πέμπτη, ενώ το δικαστήριο θα της διορίσει δικηγόρο.

Επισημαίνεται ότι η κόρη της μετά τη συμπλήρωση 24ωρου από την προστατευτική φύλαξη παρελήφθη από θείο της που απευθύνθηκε στις αρχές.

Παράλληλα, η κοπέλα εξετάστηκε αν χρήζει ακούσιας νοσηλείας και διαπιστώθηκε ότι δεν χρήζει περιορισμού σε ψυχιατρική κλινική, ενώ λαμβάνει κανονικά τη θεραπευτική της αγωγή.

taxydromos.gr – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ