Α.ΔΗ.Κ. ΛΑΡΙΣΑΣ: ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΤΡΑΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΑΠΗΚΑΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΄ΛΕΓΑΝ

Δείτε την ανακοίνωση απάντηση στην πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Λάρισας που υπογράφει η συντονιστική επιτροπή της παράταξης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τα συνεταιράκια στο παράνομο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας (ΔΑΚΕ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) ξαναχτύπησαν με ένα υβριστικό (όπως συνηθίζουν στην περίπτωση των αιρετών των ΑΔΗΚ στο ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας) κείμενο .

Και ο σκοπός τους βέβαια, όπως διαφαίνεται για άλλη μια φορά, δεν είναι η ενημέρωση σας (άλλωστε, πώς γίνεται να σας ενημερώσουν υπεύθυνα και αντικειμενικά, όταν οι ίδιοι δεν έχουν ενημέρωση, παρά προσωπικές εκτιμήσεις και εικασίες), αλλά ο διασυρμός και η σπίλωση της τιμής και της αξιοπρέπειας των δύο αιρετών των ΑΔΗΚ ενόψει και των επερχόμενων εκλογών.

Σε μια κατά πλειοψηφία απόφαση που δημοσίευσαν στον τύπο γράφτηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα ’λεγαν. Έγινε πολλή κατάχρηση στόμφου, φτηνού συνδικαλισμού, πολλή σπατάλη φθηνής προπαγάνδας.

Δεσμευόμενοι από το απόρρητο των συνεδριάσεων του Υπηρεσιακού Συμβουλίου δεν θα αναφερθούμε σε λεπτομέρειες (επί του παρόντος, καλώντας την συνάδελφο Διευθύντρια να δημοσιοποιήσει η ίδια το έγγραφο της ένστασή της προς τον Γενικό Γραμματέα Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κ. Κόπτση ,για να λάμψει η ΑΛΗΘΕΙΑ) αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τους καταγγείλουμε για προσπάθεια ψευδούς ενημέρωσης και παραπλάνησης σας

Δηλώνουμε ευθαρσώς και με γνώση των συνεπειών των λόγων μας ότι:

• Η δική τους στάση αποτελεί όνειδος για τον κλάδο, επειδή στο κείμενο τους αναφέρουν ανακρίβειες και ψέματα

• Η δική τους στάση αποτελεί όνειδος για τον κλάδο, γιατί έχουν επιδοθεί σε έναν τοξικό συνδικαλισμό έχοντας επενδύσει στη διαστρέβλωση της αλήθειας και στην εργαλειοποίηση του ψέματος

• Η δική τους στάση αποτελεί όνειδος για τον κλάδο, αφού δεν γνωρίζουν (ή δεν τους εξυπηρετεί να το γνωρίζουν) ότι το ΠΥΣΔΕ δεν αποτελεί πλέον πειθαρχικό όργανο και δεν επιβάλλει τιμωρίες, κι επομένως κανένας δεν ψηφίζει για τιμωρία.

• Η δική τους στάση αποτελεί όνειδος για τον κλάδο, γιατί -όπως διαφαίνεται-έχουν επιλέξει το δρόμο της συνειδητής συκοφάντησης μελών της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ν. Λάρισας για εξυπηρέτηση των συνδικαλιστικών συμφερόντων τους

• Η δική τους στάση αποτελεί όνειδος για τον κλάδο, γιατί στρέφονται σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον των αιρετών των ΑΔΗΚ, αλλά σκόπιμα αναφέρονται ανώνυμα στη διευθύντρια

• Η δική τους στάση αποτελεί όνειδος για τον κλάδο, γιατί ενόψει των επερχόμενων εκλογών για την ανάδειξη μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων , έχουν επιλέξει ως επικοινωνιακή προσέγγιση τη στρατηγική της επικοινωνίας του ψέματος και της διαστρέβλωσης της αλήθειας στις καταγγελίες κατά των αιρετών των ΑΔΗΚ στο ΠΥΣΔΕ , μήπως έτσι καταφέρουν να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη γι αυτούς καρέκλα στο ΠΥΣΔΕ

• Η δική τους στάση αποτελεί όνειδος για τον κλάδο, γιατί αντί της αντιπαράθεσης απόψεων, προγραμμάτων και ιδεών έχουν επιλέξει τον «Κατινισμό»

• Η δική τους στάση αποτελεί όνειδος για τον κλάδο, γιατί εκείνο στο οποίο συνήθως συμφωνούν είναι οι δια του τύπου (και όχι μόνον) επιθέσεις στον Κοντσιώτη και τους συν αυτώ, για λόγους που όλοι αντιλαμβάνεστε.

• Η δική τους στάση αποτελεί όνειδος για τον κλάδο, αφού παραβιάζοντας στοιχειώδη κανόνα της δημοκρατίας, πριν προβούν στην καταγγελία, ζήτησαν και άκουσαν μόνον τη μια πλευρά (τη διευθύντρια)

• Η δική τους στάση αποτελεί όνειδος για τον κλάδο, γιατί αντί να ασχοληθούν με τα σημαντικά προβλήματα των εκπαιδευτικών και της παιδείας γενικότερα επιδίδονται σε κυνήγι μαγισσών, για να καλύψουν την ανικανότητα τους στην ανάδειξη και στην επίλυση τους

• Η δική τους στάση αποτελεί όνειδος για τον κλάδο, γιατί σιώπησαν, όταν 4 εκπαιδευτικοί ήταν σε δυνητική αργία ολόκληρο το καλοκαίρι, ενώ υπήρξαν λαλίστατοι και με καταγγελτικό λόγο στην περίπτωση της συναδέλφου –διευθύντριας

• Η δική τους στάση αποτελεί όνειδος για τον κλάδο, γιατί αντί να αναλώνονται στη διατύπωση καταγγελιών για τους αιρετούς των ΑΔΗΚ, καταγγελίες -που όπως διαφαίνεται-ανήκουν στη σφαίρα της παραπολιτικής, των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και της ιδεοληψίας συνετό και ωφέλιμο για την ΕΛΜΕ θα ήταν να αναλωθούν στη συζήτηση για την εκλογή προέδρου. Η μοναδική ακέφαλη ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα εδώ και τρία χρόνια…….κι αν θυμάστε , και γι αυτό κατηγορήθηκε μέλος της παράταξης μας.

Δηλώνουμε για πολλοστή φορά ότι δεν μας φοβίζουν οι άθλιες καταγγελίες και τα ενορχηστρωμένα παιχνίδια σπίλωσης της τιμής και της αξιοπρέπειας μελών της παράταξης μας από μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας. Δεν μας πτοεί η στοχοποίηση που υφιστάμεθα από συγκεκριμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας για την εξυπηρέτηση των συνδικαλιστικών συμφερόντων τους.

Θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στον δρόμο της αλήθειας και της συνδικαλιστικής αξιοπρέπειας που έχουμε χαράξει.
Εμφατικά τονίζουμε ότι δεν θα τους ακολουθήσουμε στον κατήφορο και δεν θα κυλιστούμε μαζί τους στη βρωμιά της λάσπης. Θα αγωνιστούμε όμως, με κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση της προσωπικής και συνδικαλιστικής τιμής και της αξιοπρέπειας μας και κυρίως για την ανάδειξη της αλήθειας.

Η Συντονιστική Επιτροπή

Σημείωση Συντάκτη: Επειδή οι ΑΔΗΚ με την ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι λένε ανακρίβειες και ψέματα οι υπογράφοντες την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ (εκπρόσωποι ΔΑΚΕ, Αγωνιστικής Παρέμβασης και Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών) προφανώς εννοούν ότι στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ οι εκπρόσωποί τους, ψήφισαν να γίνει δεκτή η ένσταση της συγκεκριμένης διευθύντριας. 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ