Η ΤΕΧΝΗ, ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ… ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Ανακοίνωση της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

Όλο το διάστημα του καλοκαιριού παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις, παρεμβαίναμε με ανακοινώσεις αλλά και με δράσεις αλληλεγγύης σε αγώνες που αναπτύχθηκαν σε διάφορους κλάδους. Στις 27 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ πραγματοποιήθηκε η μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση / συναυλία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και του Παραρτήματός μας, με την συμμετοχή 42 καλλιτεχνών.

Καταλάβαμε σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας τι σημαίνει “κάθε εμπόδιο για καλό”, μάθαμε, γνωρίσαμε, γεμίσαμε πείρα και συνεχίζουμε για τα καλύτερα, τα πιο ωραία, συλλογικά διαμορφωμένα. Όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, η εκδήλωση έστειλε το δικό της δυνατό μήνυμα, μας έδωσε αισιοδοξία για ότι έχουμε μπροστά μας. Μόνο με την πολύμορφη στήριξη όλων τέτοιες πρωτοβουλίες θα συνεχίζονται!

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση, οι μεγάλοι όμιλοι της ενέργειας και η κλιμάκωση του πολέμου στο Ουκρανικό μέτωπο, διαμορφώνουν ένα εφιαλτικό τοπίο για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου. Μεγαλώνει η ενεργειακή φτώχεια στη χώρα μας και παγκόσμια. Λύση πέρα από την συλλογική δράση για να ζούμε και να δημιουργούμε με βάση τις δυνατότητες του αιώνα μας δεν υπάρχει.

Δεν θα αφήσουμε κανένα συνάδελφο να μείνει χωρίς ρεύμα στο σπίτι του. Γι’ αυτό διεκδικούμε:

ü Άμεση μείωση των τιμών του ρεύματος.

ü Να σταματήσει η προκλητική επιδότηση των κερδών των παρόχων ενέργειας

ü Γενναίες αυξήσεις σε μισθούς στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα για την κάλυψη του μεγάλου κύματος ακρίβειας που τρώει το εισόδημά μας.

Οι δουλειές μας μπορεί να «άνοιξαν» φέτος, όμως οι προβληματισμοί είναι πολλοί. Μερικοί μόνο από αυτούς:

ü Με τι όρους εργασίας δούλεψαν οι συνάδελφοι, που πάει το πράγμα με την την γενίκευση της αυταπασχόλησης;

ü Τι συμβαίνει με αυτούς που επιδιώκουν να κάνουν το πρώτο τους δισκογραφικό βήμα με μια εταιρία, τι δυσκολίες συναντούν;

ü Τι γίνεται με μια σειρά καλλιτέχνες που μένουν άνεργοι λόγω μεγάλης μείωσης των voucher σε δομές όπως τα ΚΔΑΠ;

Στήριγμα σε κάθε συνάδελφο για όλα τα παραπάνω αποτελεί το σωματείο μας, Οι νέες εγγραφές που πρέπει να γίνουν περισσότερες, οι συλλογικές διαδικασίες και δράσεις που πρέπει να πληθήνουν. Τώρα είναι ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας!

Ξεκίνησε η χρονική περίοδος αιτήσεων για το εποχικό βοήθημα δεν είναι δώρο της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους. Είναι επιστροφή ενός πολύ μικρού μέρους από την διαχρονική ληστεία σε βάρος μας, βγαίνει από τις δικές μας εισφορές προς τον ΟΑΕΔ. Συνεπώς αποτελεί κομμάτι της συνολικής πάλης που δίνει ο Σύλλογος για μέτρα στήριξης προς τους εργαζόμενους του κλάδου, δεν το ξεχωρίζουμε από τις υπόλοιπες διεκδικήσεις μας. Γι’ αυτό λοιπόν το επόμενο διάστημα παίρνουμε τις παρακάτω πρωτοβουλίες:

1. Τετάρτη 5/10, 11 πμ συμμετέχουμε σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Σωματείου μας στην Αθήνα. Η σύσκεψη αφορά τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις καλοκαιρινές συναυλίες που διοργάνωσαν Δήμοι και Περιφέρειες. Για τους συναδέλφους που δεν μπορούν να παραβρεθούν διά ζώσης στη σύσκεψη, θα υπάρξει δυνατότητα να την παρακολουθήσουν διαδικτυακά. Το link θα δίνεται σε συνεννόηση με το Παράρτημα Λάρισας του ΠΜΣ.

2. Τετάρτη και Πέμπτη 12 – 13/10, τα πρωινά από τις 9 πμ ως τις 12 μμ καλούμε όλους τους συναδέλφους που θέλουν να προμηθευτούν τη βεβαίωση του Σωματείου για το εποχικό βοήθημα να έρθουν στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

3. Τετάρτη 12/10 συμμετέχουμε στο απογευματινό συλλαλητήριο στις 7 μμ στην κεντρική πλατεία που αποφασίστηκε στην πρόσφατη σύσκεψη σωματείων της πόλη μας.

4. Κυριακή 16/10 στις 6 μμ στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση – συντονισμός αντιπροσώπων καλλιτεχνικών σωματείων της Θεσσαλίας.

5. Κυριακή 6/11 στις 5.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Παραρτήματος Λάρισας του ΠΜΣ για τον ετήσιο προγραμματισμό και τις άμεσες δράσεις.

6. Τετάρτη 9/11 Νοεμβρίου, συμμετέχουμε στην Πανεργατική – Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρυχθεί

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ