ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ «ΣΥΣΤΗΜΑ» ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ «YOUR CAREER»

Θέλοντας να προσφέρει στους μαθητές του όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια και πληροφορίες γύρω από τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τις προοπτικές που τους ανοίγονται με την ολοκλήρωση της φοίτησης στο σχολείο και ενόψει επιλογής πανεπιστημιακών σχολών το φροντιστήριο «Σύστημα» του Γ. Ταφέκη στον Τύρναβο ξεκίνησε από τη φετινή χρονιά συνεργασία με το Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού «YOUR CAREER» που έχει έδρα το Βόλο.

Το «YOUR CAREER» δραστηριοποιείται στο χώρο του Επαγγελματικού Προσανατολισμού τα τελευταία 7 χρόνια και συνεργάζεται με δεκάδες Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα έχοντας προσφέρει τις υπηρεσίες του σε χιλιάδες μαθητές.

Μέσω της συνεργασίας οι μαθητές του φροντιστηρίου θα έχουν προνομιακή τιμή στις προσφερόμενες από το Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού  υπηρεσίες.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

Το ατομικό πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού στοχεύει στο να βοηθήσει το μαθητή του Λυκείου να καταλήξει στην επαγγελματική επιλογή που αρμόζει στις ικανότητες, στην προσωπικότητα και στα ενδιαφέροντά του. Μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις, τη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων και την έγκυρη πληροφόρηση γονείς και μαθητές μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα λάβουν τη σωστή απόφαση για μια επιτυχημένη καριέρα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

•4 συναντήσεις με ειδικευμένο σύμβουλο διάρκειας 50 λεπτών η κάθε μία. (υπάρχει η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης)

•Τεστ Ενδιαφερόντων

•Τεστ Εργασιακών αξιών

•Αφηγηματικές Ασκήσεις

•Κωδικοί για την πλατφόρμα MYSEP μέσω της οποίας το παιδί θα μπορεί να ενημερώνεται μέχρι το τέλος της Γ Λυκείου.

•Παρουσίαση των αποτελεσμάτων και πληροφόρηση για τις σχολές που ταιριάζουν στο μαθητή, το πρόγραμμα σπουδών, τα επαγγελματικά δικαιώματα και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας, τα μεταπτυχιακά και τις αντιστοιχίες των σχολών για πιθανή μετεγγραφή.

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΧΡΟΝΟΥ

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μαθητής είναι η διαχείριση χρόνου, μια δεξιότητα που δεν την έχει διδαχτεί από κανέναν.
Μελέτη χωρίς πρόγραμμα, αναβλητικότητα, υποχρεώσεις που τον κυνηγούν, αγχώνουν τον μαθητή και συχνά τον οδηγούν σε κακά αποτελέσματα και αρνητική εικόνα για τις δυνατότητες του.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει

4 50λεπτες συναντήσεις με ειδικευμένο σύμβουλο (υπάρχει η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης)

•Καταγραφή ημερολογίου ώστε να εντοπίσουμε τον τρόπο που διαβάζει ο μαθητής και τα λάθη που κάνει

•Δημιουργία πλάνου μελέτης εξατομικευμένο στο πρόγραμμα, τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του μαθητή.

•Εκτίμηση των αποτελεσμάτων της υλοποίησης του πλάνου και διορθωτικές κινήσεις.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

Το τέλος της προσπάθειας του μαθητή σηματοδοτείται από τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και το διπλό Μηχανογραφικό φέρνουν νέα δεδομένα. Δυστυχώς, πολλοί μαθητές ενώ τα πήγαν καλά στις εξετάσεις δεν ήταν το ίδιο προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του Μηχανογραφικού.

Μέσα από το ραντεβού με τον σύμβουλο ο μαθητής θα ενημερωθεί για

• Τις δεξιότητες που απαιτούν οι σπουδές που επιλέγει

• Τις παγίδες που κρύβει η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού.

• Τις σχολές που μπορεί να δηλώσει ανάλογα με το πεδίο του

• Τα προγράμματα σπουδών , τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις προοπτικές των σχολών.

• Τις μετεγγραφές και τις αντιστοιχίες

• Πληροφορίες για στρατιωτικές σχολές. Σύμβουλος και υποψήφιος καταλήγουν στη σωστή σειρά επιλογής και συμπληρώνουν το Μηχανογραφικό (Δυνατότητα συμπλήρωσης μέσω τηλεδιάσκεψης)

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ MYSEP.GR

• 25000 σελίδες με όλες τις πληροφορίες που θα βοηθήσουν μαθητές και γονείς να πάρουν τη σωστή απόφαση.

• Ακαδημαϊκός χάρτης, μαθήματα, μεταπτυχιακά, επαγγελματικά δικαιώματα, συνεντεύξεις με επαγγελματίες, μονογραφίες επαγγελμάτων, ειδικά αφιερώματα σε Στρατιωτικές Σχολές, όλες οι πληροφορίες για ΕΠΑΛ

• Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός θα έχει τη δική του αρχική σελίδα με το λογότυπό του και όποιο κείμενο επιθυμεί.

LIFE TEST COMPASS

Το compass Life Test είναι ένα εύχρηστο, αυτοματοποιημένο test Επαγγελματικού Προσανατολισμού που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους νέους στην επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος.

Δημιουργήθηκε από Διεπιστημονική Ομάδα με στόχο να συνδυάσει τα Στοιχεία της Προσωπικότητας με το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα. Τα αποτελέσματα του Test ενισχύουν την αυτογνωσία και ταυτόχρονα παρέχουν πληροφόρηση, στοιχεία που αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο για τη λήψη μιας σωστής απόφασης.

Με την ολοκλήρωσή του, εκδίδεται αυτοματοποιημένα εξατομικευμένη Έκθεση όπου παρουσιάζεται ο βαθμός ταύτισης της Προσωπικότητας με τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τα Επαγγέλματα. Παράλληλα παρέχει χρήσιμες, αξιόπιστες και επικαιροποιημένες πληροφορίες για κάθε προτεινόμενη Σχολή.

ΠΟΙΑ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

Ο καταρτισμένος σύμβουλος είναι το κατάλληλο άτομο το οποίο θα βοηθήσει τον νέο να χαράξει τη δική του σταδιοδρομία. Ενημερωμένος για τις τρέχουσες εξελίξεις και μελλοντικές προοπτικές, γνώστης της εφηβικής ψυχολογίας, εκπαιδευμένος στη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων ο σύμβουλος θα γίνει ο νέος συνοδοιπόρος του εφήβου.

Με τα κατάλληλα τεστ ικανοτήτων, προσωπικότητας, ενδιαφερόντων, εργασιακών αξιών θα βοηθήσει το νέο να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα του εαυτού του, απαραίτητη προϋπόθεση για μια σωστή επιλογή.

Επίσης, ο σύμβουλος με ενσυναίσθηση θα ακούσει τις αγωνίες του εφήβου, τον τρόπο που στέκεται απέναντι στις γονεϊκές απαιτήσεις, θα τον ενθαρρύνει σε περίπτωση χαμηλής αυτοεκτίμησης και θα του δείξει τον τρόπο να αξιολογήσει τον υπέρμετρο όγκο πληροφοριών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο: Φροντιστήριο “ΣύστημΑ”, Πεζόδρομος Αγίας Παρασκευής 14, Τύρναβος, 24923 01278 και στο Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού «YOUR CAREER»: ΕΡΜΟΥ 247 ΒΟΛΟΣ, 24210 33314, 6944 647007.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ