ΣΤΟ VIGO ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ «WHERE DO I COME FROM?» ΤΟ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “Where do I come from?“ πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2022 η 2η προγραμματισμένη συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα στην πόλη Vigo της Ισπανίας και στο σχολείο “Colegio Labor”. Στο πρόγραμμα συμμετέχει και το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας.

Το “Where do I come from?“ έχει ως θέμα την Ιστορία και οι μαθητές των τεσσάρων χωρών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα (Ισπανία, Ελλάδα, Γερμανία, Πολωνία) προσπάθησαν να συνδέσουν με μια ιστοριογραμμή την Προϊστορία με την Αρχαϊκή περίοδο, τον Μεσαίωνα και στη συνέχεια με τη Νεώτερη Ιστορία.

Την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου συναντήθηκαν οι αντιπροσωπείες από όλες τις συμμετέχουσες χώρες στο Ισπανικό σχολείο υποδοχής όπου έγινε παρουσίαση του σχολείου της κάθε χώρας και διάφορες δραστηριότητες των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Το απόγευμα περιηγηθήκαμε στα αξιοθέατα του Vigo.

Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου επισκεφθήκαμε το λιμάνι του Vigo που είναι το μεγαλύτερο αλιευτικό λιμάνι της Ισπανίας. Στη συνέχεια αναχωρήσαμε για το Ροκ πάρκο τέχνης Campo Lameiro, όπου δύο ξεναγοί μας ενημέρωσαν για τον τρόπο ζωής των Ισπανών στα προϊστορικά χρόνια.

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου  αναχωρήσαμε για το Santiago de Compostela όπου επισκεφθήκαμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου και περιηγηθήκαμε στην όμορφη πόλη του Santiago. Το απόγευμα επισκεφθήκαμε με πλοίο τις υδατοκαλλιέργειες στον κόλπο του Vigo στον Ατλαντικό Ωκεανό και απολαύσαμε φρέσκα μύδια.

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου  αναχωρήσαμε για την αρχαιολογική περιοχή San Cibrao de Las και επισκεφθήκαμε ένα μουσείο αφιερωμένο στην Παλαιολιθική εποχή. Το απόγευμα γνωρίσαμε την πόλη Ribadavia.

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου οι μαθητές συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες στο σχολείο και η εκπαιδευτική μας εβδομάδα έκλεισε με αποχαιρετιστήριο πάρτι που οργανώθηκε από το Ισπανικό σχολείο υποδοχής.

Η παιδαγωγική ομάδα του 6ου Γυμνασίου Λάρισας  αποτελούνταν από τις εκπαιδευτικούς Μπουμπουράκα Βασιλική (Αγγλικής Φιλολογίας), Πατσιατζή Δέσποινα (Θεολόγος) τις μαθήτριες της Γ΄ Τάξης Αθανασιά Βασιλική, Βλάχου Ανδριάνα, Καπετανοπούλου Αγαθή, Καστάνη Ειρήνη-Ελένη, Νεντούδη Αικατερίνη, Τσαγκαλίδου Ευγενία και τον μαθητή της Γ΄ Τάξης Χαλκιά Δημήτριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ