ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΣΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ!

Στην παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ από τον Αδ. Γεωργιάδη ο Μ. Χαρακόπουλος

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει σταθερά την θωράκιση της ελληνικής οικονομίας, εν μέσω της τέλειας καταιγίδας που έχει ξεσπάσει λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των συνεπειών του στις τιμές της ενέργειας. Έχοντας ως γνώμονα της ανάπτυξη του τόπου, την ενίσχυση όλων των υγειών παραγωγικών δυνάμεων και της επιχειρηματικότητας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να πατήσουμε γερά στα πόδια μας, αφήνοντας για πάντα πίσω μας τις παθογένειες του παρελθόντος.

Γι’ αυτό τον στόχο χρησιμοποιούνται τα ισχυρά εργαλεία της ΕΕ, όπως τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, τα οποία απορροφώνται με μεγαλύτερη ταχύτητα από κάθε άλλη φορά. Ταυτόχρονα, με τη συνετή διαχείριση των οικονομικών και τις δυνατότητες που δίνει ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργείται, διαφυλάττουμε την κοινωνική συνοχή, στηρίζοντας όλους όσοι βάλλονται περισσότερο αυτήν την εποχή από την αύξηση των τιμών της ενέργειας και τον πληθωρισμό. Στους επόμενους 9 κρίσιμους μήνες για την πορεία της χώρας -που απομένουν μέχρι τις εκλογές- η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στον πολίτη, με υπευθυνότητα, σχέδιο και αποφασιστικότητα».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη στην Λάρισα,.

Αφορμή για την επίσκεψη του κ. Γεωργιάδη στην Λάρισα -τον οποίο συνόδευε ο Θεσσαλός πολιτικός- ήταν η εκδήλωση παρουσίασης των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Κατά την παραμονή του στη θεσσαλική πρωτεύουσα ο υπουργός Ανάπτυξης επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης Alfa Wood στην ΒΙΠΕ Λάρισας, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του ξύλου και με τον Αναπτυξιακό νόμο ετοιμάζεται για νέα επένδυση 8.000 τ.μ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ