ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΜΕ “ΌΧΙ” ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΠΑΔΟ ΤΟΥ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟΥ

Το μήνυμα που έστειλε από τα Φάρσαλα με αφορμή τη εθνική επέτειο ο Μ. Χαρακόπουλος

«Το διαχρονικό μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου 1940 παραμένει ότι μόνον ενωμένοι, πέρα και πάνω από οποιεσδήποτε πολιτικές ή ιδεολογικές διαφορές, μπορούμε ως έθνος να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις. Και αυτό το μήνυμα είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, καθώς η χώρα μας δέχεται ευθείες απειλές ακόμη και για την ίδια την κυριαρχία της.

Έχοντας, όμως, αξιόμαχο στράτευμα, εξοπλιζόμενο με σύγχρονα οπλικά συστήματα, ισχυρές συμμαχίες σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, και, προπάντων υψηλό φρόνημα, σε κλίμα εθνικής ομοψυχίας μπορούμε με παρρησία να λέμε και σήμερα “Όχι” σε κάθε οπαδό του αναθεωρητισμού». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την επιμνημόσυνη δέηση, την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση στα Φάρσαλα για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο Θεσσαλός πολιτικός τόνισε ότι στα «βουνά της Αλβανίας γράφτηκε ανεξίτηλα ένα από τα σπουδαιότερα έπη του ελληνισμού με όπλο την αυτοπεποίθηση που δίνει το δίκιο της υπεράσπισης της πατρίδας. Η αποφασιστικότητα σύσσωμου του έθνους και όλων των πολιτικών δυνάμεων για αντίσταση, την οποία εξέφρασε το “Όχι” που είπε ο Ιωάννης Μεταξάς, έχουν καταχωρηθεί στις πλέον ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας.

Αυτή η εθνική ανάταση, που βάζει ως ανώτερο αγαθό την ελευθερία της πατρίδος και την αξιοπρέπεια του ελεύθερου ανθρώπου, είναι η πολυτιμότερη κληρονομιά, που έχουμε χρέος να σεβαστούμε και να μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ