ΝΑΡ ΚΑΙ νΚΑ: ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Ανακοίνωση με αφορμή την εκκένωση της κατάληψης Ντουγρού με αιχμές και κατά του δημάρχου Λαρισαίων

Το πρωί της Δευτέρας αστυνομικοί των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ από όλη τη Θεσσαλία, με τη συναίνεση-παρότρυνση του Δήμου Λαρισαίων και του Δημοτικού Γηροκομείου, έκαναν επίθεση στην κατάληψη «Ντουγρού» στην οδό Τζαβέλλα με σκοπό την εκκένωση της, προχωρώντας και στη σύλληψη 8 ατόμων. Επιπλέον, επιτέθηκαν και στον αλληλέγγυο κόσμο που συγκεντρώθηκε γύρω από την κατάληψη, ενώ αστυνομικοί έπαιρναν βίαια κινητά περαστικών που κατέγραφαν το γεγονός και διέγραφαν το υλικό τους.

Η κατάληψη βρισκόταν στο παρόν κτήριο για τουλάχιστον 7 χρόνια, χωρίς να έχει δημιουργηθεί ποτέ κανένα πρόβλημα με τη γειτονιά.

Αντίθετα, η κατάληψη συμμετείχε ενεργά στα κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα της πόλης. Το κτήριο στο οποίο βρισκόταν η κατάληψη άνηκε στο Δημοτικό Γηροκομείο, του οποίου πρόεδρος είναι ο ίδιος ο δήμαρχος, Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος είχε αναγγείλει την εκκένωση του κτηρίου και «αξιοποίηση» του. Το κτήριο, όμως, ήταν τουλάχιστον 20 χρόνια εγκαταλειμμένο και αποτελούσε εστία μόλυνσης για την περιοχή. Τα τελευταία χρόνια, η κατάληψη και τα μέλη το συντηρούσαν και του δώσανε ζωή.

Τα περιστατικά καταστολής και αυθαιρεσίας από την αστυνομία στη Λάρισα τείνουν να γίνουν κανονικότητα. Την περίοδο της καραντίνας, αστυνομικοί χτύπησαν ανήλικους μαθητές στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου, ενώ πριν ένα μήνα επιτεθήκαν σε παρέες νέων στην πλατεία του Φρουρίου και συνέλαβαν αναίτια έναν από αυτούς. Στα παραπάνω γεγονότα φυσικά έχει μεγάλη ευθύνη ο Δήμος Λάρισας. Στο περιστατικό στο Φρούριο, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να σταθεί «αλληλέγγυο» στους αστυνομικούς, εκφράζοντας τις διαθέσεις και επιδιώξεις της ελίτ της Λάρισας που θέλει με κάθε τρόπο να τσακίσει τις κοινωνικές αντιστάσεις και τις νεολαιίστικες διαθέσεις.

Η κυβέρνηση επιδιώκοντας να εμπεδώσει το δόγμα «νόμος και τάξη» με κάθε τρόπο, προσπαθεί να καλύψει την κοινωνική ανέχεια και πουλάει αφειδώς «ασφάλεια». Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ακρίβεια σε τρόφιμα, ενέργεια, ενοίκια, η όξυνση των ανταγωνισμών και η απειλή του πολέμου πάνω από τα κεφάλια μας, οι αντιδραστικοί νόμοι είναι η κανονικότητα. Και ο μόνος τρόπος να πετύχουν την επιβολή του «νόμου και της τάξης» είναι η πανεπιστημιακή αστυνομία, οι επιθέσεις σε κινητοποιήσεις, οι βασανισμοί αγωνιστών, ο φράχτης στον Έβρο και οι πνιγμοί προσφύγων στο Αιγαίο. Έτσι νομίζουν θα καμφθούν οι αντιδράσεις της πληττόμενης πλειοψηφίας. Όπως συνέβαινε ήδη από την καραντίνα, η επιχείρηση «πάταξης της ανομίας» είναι σε εξέλιξη με την επίθεση και εκκένωση καταλήψεων και πολιτικών χώρων ανά την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή τα κυκλώματα παιδοβιαστών δρουν ανενόχλητα, οι βιαστές αθωώνονται συνεχώς και γίνονται γνωστά όλο και πιο πολλά σκάνδαλα όπως των κόκκινων δανείων του Πάτση ή των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ.

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η νΚΑ Λάρισας καταδικάζουμε το όργιο καταστολής και αστυνομικής αυθαιρεσίας στην κατάληψη «Ντουγρού».

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
_Παύση κάθε δίωξης στους 8 συλληφθέντες.
_Απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από το χώρο της κατάληψης και να αποδοθεί στην νεολαία και το λαό της πόλης που το αξιοποιούσαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ