ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΡΟΔΙΑ ΣΕ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ

Κραυγή απόγνωσης αναγνώστριας του paidis.com που έστειλε την παρακάτω επιστολή με αφορμή και το νεκρό σκύλο που πέταξαν κάποιοι σε ρέμα πριν λίγες ημέρες και δυστυχώς παραμένει στο σημείο

Σας στέλνω την επιστολή για να σας ενημερώσω για ένα χρόνιο πρόβλημα που λαμβάνει χώρα στη περιοχή της Ροδιάς Τυρνάβου. Κάθε χρόνο το ίδιο πρόβλημα με τα ρέματα.

Ανεγκέφαλοι χωριανοί, ασυνείδητοι πολίτες… χωρίς περιβαλλοντικές ευαισθησίες… χωρίς ατομική συνείδηση πετάνε επανειλημμένα τα σκουπίδια τους στα ρέματα!
Καναπέδες…στρώματα…έπιπλα… μαλλιά ζώων…μπουκάλια φυτοφαρμάκων…ξυλα από κλαδέματα…και ότι άλλο σκουπίδι μπορείτε να φανταστείτε με αποκορύφωμα τα ψωφια ζώα!

Επικίνδυνα σκευάσματα τόσο για το περιβάλλον… το οικοσύστημα… όσο και για τον ίδιο τον άνθρωπο!
Εστίες μόλυνσης…εκτεθειμένες σε κοινή θέα και προσβάσιμες σε μικρούς και μεγάλους ακόμα κ σε ζώα (που μπορούν με ένα δάγκωμα να το μεταδώσουν σε ολους).

Εαν επισκεφτείτε τη Ροδιά στο δρόμο Ροδιάς – Σκαμνιάς θα δείτε μπάζα δίπλα στο νερό!!
Αν πάρετε το δρόμο προς τη δεξαμενή θα δείτε στα πρώτα μέτρα το ρευμα γεμάτο σκουπίδια…
Αν πάρετε το δρόμο Αμπελωνος-Ροδιάς πριν μπείτε στη γέφυρα του χωριού θα δείτε πάλι μπάζα…

Δεν είναι δυνατόν να έχουν μεταμόρφωση ένα χωριό ασυνείδητοι σε χωματερή και να μην υπάρχει έλεγχος, επίπληξη, πρόστιμο και να απουσιάζει η δημοτική αρχή από όλο αυτό!

Τι ακριβώς περιμένουν για να αντιδράσουν? Να ξαναμπαζωθεί το ρέμα και να πλημμυρίσει το χωριό όπως έγινε το περασμένο χειμώνα και να έρχεται ο δήμαρχος και να τάζει αποζημιώσεις;

Το περασμένο Σάββατο πετάξανε ένα σκυλί χτυπημένο στο κεφάλι από ανθρώπινο χέρι στο ρέμα.

Επικοινωνήσαμε τη Τρίτη με το δημαρχείο Τυρνάβου να επιληφθεί του θέματος…

Οπως έμαθα για το θέμα ενημερώθηκε και ο πρόεδρος του χωριού 2 φορές…

Εχει πάει Παρασκευή και το ζώο συνεχίζει να είναι εκεί…με τόση ζέστη ..να μη μπορείς να πλησιάσεις… ενώ έχεις ξεκινήσει την ελαιοκομική περίοδος!
Τι πρέπει να γίνει για να ξυπνήσουν ορισμένοι;

Κάθε χρόνο τα ίδια… Ένα χωριό ξεχασμένο από τους υπεύθυνους αφημένο σε ανεύθυνους!
Κάθε χρόνο πρέπει εμείς να ενημερώσουμε για να καθαριστούν τα ερείσματα των δρόμων αφού μπαίνοντας στο χωριό δεν έχεις καμία ορατότητα…

Κάθε χρόνο πρέπει εμείς να μαλώνουμε με τους ανεύθυνους συγχωριανούς ώστε να μην πετάνε μπάζα…

Κάθε χρόνο πρέπει εμείς να ενημερώνουμε ώστε να ανοιχτούν οι δρόμοι από ειδικό χωματουργικό μηχάνημα ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση στα ελαιοκτήματα ειδικά την περίοδο της ελαιοσυλλογής… και να καταλήγουν να έρχονται στο παραπέντε .

Ως πότε θα γίνεται αυτό;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ