ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ SIGRUM LUCKERT

Στην καθολική εκκλησία της Ιεράς Καρδιάς του Ιησού (Θείας Ευσπλαχνίας) στην οδό Γεωργίου Σεφέρη 149 στη Λάρισα, θα ψαλεί αύριο Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023 στις 11.00 π.μ. η νεκρώσιμη ακολουθία για την Sigrun Lückert που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Η εκλιπούσα αφήνει πίσω τα παιδιά της Ροδόλφο Φίσα – Nίκη Τζιουμάκη, Monica Fischer, Gabriela Stehle, εγγόνια και δισέγγονο.

Η σορός της θα βρίσκεται στην εκκλησία στις 10.30 π.μ.. Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο του Τυρνάβου.

Η Sigrun Lückert γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1941 που ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος της στέρησε την παιδική της ξενοιασιά. Λόγω της κατάστασης μετακόμισε στους παππούδες της στη Δρέσδη και επειδή οι βομβαρδισμοί από τα αγγλικά και τα ρωσικά στρατεύματα γινόταν όλο και πιο απειλητικοί, φύγαν με την οικογένειά της, ευτυχώς εγκαίρως, και αριθμούνται στους λίγους επιζώντες της πλήρης καταστροφής της πόλης το 1944, ενώ από πείνα και κρύο πέθανε στο δρόμο ο μικρότερος αδερφός της.

Στα 19 της ακολούθησε τον μνηστήρα της στη Λισσαβόνα όπου παντρεύτηκαν και απέκτησαν δύο κόρες και έναν γιο. Αργότερα η οικογένεια μετακόμισε στην Αυστρία και στην ανήσυχη Αργεντινή της δικτατορίας, ενώ όταν επέστρεψε στη Γερμανία σπούδασε γραμματέας ξένων γλωσσών, κάνοντας επάγγελμα το μεγάλο της ταλέντο της εκμάθησης ξένων γλωσσών. Σίγουρα δεν υπολόγιζε στα 77 της να κάνει την τελευταία της μετακόμιση στην Ελλάδα, κοντά στην οικογένεια του γιού της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ