Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΣΕ ΚΑΡΤΕΛ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

«Στα Καρτέλ ενέργειας και Σούπερ Μάρκετ πηγαίνουν τα υπερκέρδη από την ακρίβεια, ενώ στους πολίτες διανέμονται τα ψίχουλα επιβίωσης, αυτή είναι η πολιτική Μητσοτάκη».

Τα παραπάνω σημειώνει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Σε σημερινές δηλώσεις η Κυβέρνηση διά του Υπουργού Εργασίας, συνεχίζει να αποδίδει την ευθύνη για την ακρίβεια και την αγοραστική αδυναμία που διαπιστώνεται στο σύνολο των πολιτών και των επιχειρήσεων, στην εμβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και στην μεταβολή του δείκτη προσφοράς και ζήτησης εξαιτίας της πανδημίας. Θεωρεί δε, ότι η υποχρέωση της Κυβέρνησης εξαντλείται στην χορήγηση πενιχρών επιδοτήσεων στην τιμή του ρεύματος και βοηθημάτων τύπου market pass. Το αφήγημα όμως αυτό καταρρέει και απογυμνώνεται πλέον η κυβερνητική προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών, από την ίδια την πραγματικότητα των αριθμών και οι οποίοι δείχνουν ότι:

Α) Για 20η συνεχή ημέρα η χονδρεμπορική τιμή αγορά ρεύματος της Ελλάδας παραμένει η ακριβότερη στην Ευρώπη ( 239,65 ευρώ/MWh).

Β) Η διαφορά από την δεύτερη ακριβότερη Βουλγαρία και Ρουμανία είναι πάνω από 100 ευρώ.

Γ) Η χαμηλότερη όλων είναι η Γερμανία με 90,22ευρώ/MWh, τιμή που πλησιάζει τα προ κρίσης επίπεδα.

Ποιος είναι ο λόγος αυτής της θεαματικής πρωτιάς στην ακριβότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος, όταν παντού στην Ευρώπη καταγράφονται θεαματικές πτώσεις στην τιμή του ρεύματος;

Η απάντηση είναι μία και πρέπει να γίνει ξεκάθαρη στους πολίτες:
Είναι η δωρεά των υπερκερδών στα καρτέλ ενέργειας, στα οποία ήδη έχει δώσει 5 δις. ευρώ υπερκερδών και από αυτά μέσω της δήθεν φορολόγησης τους, εισπράττει μόλις το 1/5 περίπου, για να λέει ότι επιδοτεί τους λογαριασμούς ρεύματος.

Πόσο πλέον οι πολίτες θα αρκούνται στα ψίχουλα των επιδοτήσεων που περισσεύουν από τα υπερκέρδη των καρτέλ ενέργειας; Λίγο ακόμη μένει μέχρι να δώσουν την απάντησή τους για αλλαγή, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ