ΜΕ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΑΤΡΑΣ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σε ετοιμότητα μπαίνει αυτό το διάστημα ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ σε ολόκξληρη τη χώρα και φυσικά στο νομό Λάρισας που ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και κλιμάκιο υπουργών στο πλαίσιο του νέου γύρου των επισκέψεων του Κυρ. Μητσοτάκη σε όλη τη χώρα, ο οποίος θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα από Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό αμέσως επόμενος σταθμός σε ημερομηνία που αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα είναι η Λάρισα και θα ακολουθήσουν Κοζάνη και Ιωάννινα.

Σε αυτές τις περιοδείες ο κ. Μητσοτάκης θα ακολουθήσει το μοντέλο που εφάρμοσε στην Πάτρα, δηλαδή θα επισκεφθεί μαζί με τους υπουργούς που θα τον συνοδεύουν σημαντικά σημεία των νομών ώστε με την παρουσία του να αναδείξει πτυχές του κυβερνητικού έργου θα έχει κάποιες επαφές με εκπροσώπους φορέων και αυτοδιοικητικούς και η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με πολιτική ομιλία.

Η στρατηγική του Μ. Μαξίμου

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του ethnos.gr στο Μέγαρο Μαξίμου χαράσουν τη στρατηγική που θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται σταδιακά και με την οποία θα φτάσει η κυβέρνηση μέχρι τις επόμενες κάλπες. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μιλήσει για εκλογές από τον Απρίλιο και μετά, ωστόσο η ακριβής ημερομηνία παραμένει άγνωστη και η σεναριολογία συνεχίζεται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

«Το επόμενο διάστημα η .. γαλάζια στρατηγική είναι εστιασμένη σε πέντε μέτωπα:
1.Καλλιέργεια ενός θετικού αφηγήματος. Κεντρικός στόχος είναι η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας, ενώ στο οικονομικό επιτελείο εξετάζουν πρόσθετα μέτρα στήριξης μέχρι τις κάλπες. Το Market Pass μπαίνει σε εφαρμογή το Φεβρουάριο, έρχεται το «καλάθι της Σαρακοστής» και επισπεύδεται η αύξηση του κατώτατου μισθού (μάλιστα εξετάζεται ακόμα και μια αύξηση που θα είναι μια.. ανάσα από το 10%).

Όσον αφορά στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα από την κυβερνητική πλευρά σημειώνεται πως έχει διανυθεί μεγάλη απόσταση, ωστόσο υπογραμμίζεται εμφατικά πως η χώρα μας «δεν αναγνωρίζει στο Βρετανικό Μουσείο κανένα δικαίωμα νομής, κατοχής, ιδιοκτησίας». Στόχος είναι να μην γίνουν βιαστικές κινήσεις, καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα που χρειάζεται εξαιρετικά λεπτούς χειρισμούς.

2.Επιλογή μιας στρατηγικής συγκρίσεων με το ΣΥΡΙΖΑ. Να συσπειρώσει την γαλάζια βάση αλλά και να απευθυνθεί σε αυτό που έχει ονομαστεί «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο επιδιώκει η Πειραιώς. Στο πλαίσιο αυτό έχουν αυξηθεί οι αναφορές στα πεπραγμένα της περιόδου της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε και από τις χθεσινές δηλώσει στο briefing του Γ. Οικονόμου. Ανάλογη στρατηγική θα ακολουθηθεί και το επόμενο διάστημα, ενώ δεδομένο είναι πως όσο πιο κοντά θα έρχονται οι κάλπες τόσο θα ανεβαίνουν οι τόνοι.

3.Νέος γύρος περιοδειών του πρωθυπουργού. Αυτή την εβδομάδα θα επισκεφθεί την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, ενώ θα ακολουθήσουν περιοδείες σε Λάρισα, Κοζάνη και Ιωάννινα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αυτό το νέο «μοντέλο» περιοδειών θα συνοδεύεται από κλιμάκια υπουργών, ενώ θα υπάρχουν διευρυμένες συσκέψεις με παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς της αγοράς. Μάλιστα μετά την ολοκλήρωση του κύκλου επαφών σε κάθε περιοχή αναμένεται να ακολουθεί συνέντευξη σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

4.Προβολή των κυβερνητικών πεπραγμένων. Γαλάζιες πηγές σημειώνουν πως δεν πρέπει στην προεκλογική περίοδο να «χαθεί» το κυβερνητικό έργο και στο πλαίσιο αυξάνονται οι αναφορές στα όσα έχουν γίνει τα τελευταία 3.5 χρόνια. Από το Μαξίμου θέλουν να φτάσουν στις κάλπες με το σύνθημα «το είπαμε – το κάναμε» και με αυτή την γραμμή θα πορευθούν σε αυτή την μακρόσυρτη προεκλογική περίοδο.

5.Ανοίγματα σε «δύσκολες» για το κυβερνών κόμμα ομάδες του πληθυσμού. Στο γαλάζιο στρατόπεδο κοιτούν μεταξύ άλλων προς τους νέους, που είναι ένα κοινό που πολιορκεί στενά ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτό μια σειρά παρεμβάσεων – όπως το στεγαστικό πρόγραμμα που μπαίνει σε εφαρμογή το πρώτο τρίμηνο – απευθύνονται σε αυτό το ακροατήριο.

Παράλληλα θα επιχειρηθούν περαιτέρω ανοίγματα, ενώ αναζητούνται για τα ψηφοδέλτια νέα πρόσωπα που θα «μιλούν» τη γλώσσα των 20ρηδων».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ