ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας με αφορμή τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Στον «αέρα» βρίσκεται το έργο του Φράγματος Αγιονερίου Ελασσόνας, όπως προέκυψε από την απάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, στην επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο περιφερειακό συμβούλιο (25/1/23), αφού η περιφέρεια αδυνατεί να το κατασκευάσει η ίδια λόγω κόστους και η κυβέρνηση της Ν.Δ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έκαναν τίποτα για να προχωρήσει τόσα χρόνια, ούτε υπάρχει κάποια απάντηση για το τι θα γίνει στο μέλλον.

Ο περιφερειάρχης μπορεί να λέει ότι είναι υπέρ της ολοκλήρωσης και λειτουργίας του φράγματος Αγιονερίου Ελασσόνας, αλλά αυτά είναι απλά λόγια. Στα 12 χρόνια που διοικεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για να προχωρήσει η ολοκλήρωση του έργου, εκτός της πρόσφατης «μελέτης σκοπιμότητας» και της πρότασης να ενταχθεί τώρα στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, χωρίς όμως να υπάρχει απάντηση από την κυβέρνηση.

Αν όντως ήθελαν να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το έργο, από το 2006 που σταμάτησε, θα μπορούσε να το είχε εντάξει, είτε στο Π.Δ.Ε, είτε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, όμως δεν το έκανε, όπως δεν το έκανε και καμία κυβέρνηση.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», Θεσσαλίας, καλεί τους αγρότες και τους κατοίκους της περιοχής της Ελασσόνας, να μην επαναπαύονται σε προεκλογικές υποσχέσεις, της Ν.Δ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, που κυβέρνησαν τόσα χρόνια, ούτε της περιφερειακής αρχής και των δημοτικών αρχών Ελασσόνας, σήμερα (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) και της προηγούμενης της Ν.Δ, που αποδείχθηκαν απατηλές.

Να οργανώσουν τον αγώνα τους για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί επιτέλους, το εγκαταλειμμένο φράγμα στο Αγιονέρι, όπως και το συνοδό αρδευτικό δίκτυο, που θα εξασφαλίσει την άρδευση 23.500 στρεμμάτων καλλιεργειών στον κάμπο της Ελασσόνας, να υδρεύσει οικισμούς, αλλά και να λειτουργήσει ως αντιπλημμυρικό και περιβαλλοντικό έργο, χωρίς ΣΔΙΤ και επιβαρύνσεις των αγροτών της περιοχής, αλλά με κρατική χρηματοδότηση

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ