ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου, Δαμασίου, Αμπελώνα και Δελερίων

Χαιρετίζουμε έναν έναν όλους τους συναδέλφους μας που για πάνω από 10 μέρες δώσαμε ενωμένοι την μάχη στο δρόμο του αγώνα με αξιοπρέπεια για τα δίκαια αιτήματα μας.

Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά από την συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στο Μέγαρο Μαξίμου με κυβερνητικό κλιμάκιο και στο οποίο συμμετείχαν και εκπρόσωποι του μπλόκου μας ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, τα μπλόκα, όταν έχουν μαζικότητα και αποφασιστικότητα πάντα πιέζουν τις κυβερνήσεις και είναι ο κύριος παράγοντας να αποσπάσουμε κάποιες κατακτήσεις.

Σωτήρες δεν υπάρχουν πρέπει να πάρουμε την υπόθεση ο καθένας στα χέρια μας αυτό είναι ξεκάθαρο.

Όλο το προηγούμενο διάστημα κάποιοι αγρότες του Δήμου Τυρνάβου δώσαμε αγώνες με πολύμορφες κινητοποιήσεις με τα τρακτέρ μας για την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων μας με κορύφωση το Μπλόκο Τυρνάβου.
Με αυτή την παρακαταθήκη των αγώνων μας και σωστή επιχειρηματολογία πήγαμε στην συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί με τους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας από όλη την Ελλάδα.

Αποσπώντας δεσμεύσεις πληρωμών για τα Ροδάκινα-Νεκταρίνια Βερίκοκα στις 10 Μαρτίου που εντάσσονται στο Ουκρανομετρο αδικώντας άλλη μια φορά όμως μεγάλο αριθμό ροδακινοπαραγωγών του Δήμου μας διότι δίνονται με ποικιλίες. Πράγμα που μας βρίσκει αντίθετους σε μια αδικία που έχει ξαναγίνει το 2020 εις βάρος μας.
Όπως αδικία θεωρούμε και το να πεταχτούν εκτός από την διαδικασία των ενισχύσεων τα Αμύγδαλα και τα Δαμάσκηνα της περιοχής.

Είχαμε την δέσμευση για άμεση ένταξη της αχλαδοκαλλιέργειας στην διαδικασία των ενισχύσεων πανελλαδικά.

Όπως και την ενίσχυση της αμπελοκαλλιέργειας στην Επαρχία Τυρνάβου.

Αναμένουμε πράξεις άμεσα από την Κυβέρνηση για τα παραπάνω προϊόντα σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση μας στο Μέγαρο Μαξίμου με τους Υπουργούς Επικράτειας και Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών. Παράλληλα όμως συνεχίζουμε να αιτούμαστε άμεση ένταξη των προϊόντων που μένουν εκτός από την διαδικασία των ενισχύσεων.

Συνάδελφοι προφανώς και αυτές οι κατακτήσεις δεν λύνουν την ουσία των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε όλοι εμείς οι αγρότες. Αλλά πρέπει να αναλογιστούν καλά όλοι οι συνάδελφοι ότι και αυτές τις ανάσες ζωής που κερδίσαμε φέτος τις κερδίσαμε στο δρόμο με αγώνα από όσους έβγαλαν τρακτέρ οι οποίοι ξεπέρασαν διλήμματα, εκβιασμούς, πιέσεις και έκλεισαν παράλληλα τα αυτιά τους σε ψευτοπαράγοντες που τα παρουσίαζαν όλα ρόδινα.

Ο αγώνας μας πλέον αλλάζει μορφή δεν σταματάει όμως ποτέ.
Χαιρετίζουμε όσους συναδέλφους μας συνεχίζουν τον αγώνα τους στα μπλόκα.
Είμαστε μαζί τους και παράλληλα καλούμε όλους τους αγρότες να δυναμώσουν τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες την ΠΕΜ.

Ενωμένοι συνεχίζουμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ