Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS

Συνεχίζει τις αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις της για τον αγροτικό κόσμο του Νομού μας, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, αυτή τη φορά καταθέτοντας δύο Αναφορές προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ειδικά για τα αδιέξοδα των αγροτών του Δήμου Τεμπών.

Με τις δύο Αναφορές που κατέθεσε στη Βουλή, η Λαρισαία Βουλευτής υπέβαλε στην Κυβέρνηση δύο Επιστολές που έλαβε από το Δήμο Τεμπών, με αντικείμενο τη μεγάλη οικονομική ζημία αφενός μεν στην παραγωγή κάστανων στην ευρύτερη περιοχή αφετέρου στον τομέα της παραγωγής αμυγδάλων.

Ειδικότερα, στην 1η κοινοβουλευτική παρέμβαση, η Ε. Λιακούλη εστιάζει στην «απόγνωση των καστανοπαραγωγών, που ζητούν άμεσα την καταβολή ενίσχυσης εισοδήματος 400 ευρώ – και όχι μόνο 150 ευρώ ανά στρέμμα, που ανακοινώθηκε – αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο ή πρόγραμμα, ώστε να εξακολουθήσουν να παράγουν και τις επόμενες χρονιές».

Με τη 2η κοινοβουλευτική της παρέμβαση, αναδεικνύει «την τεράστια οικονομική καταστροφή για την παραγωγή του αμυγδάλου, την αύξηση του κόστους παραγωγής κατά 50 % σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, ήτοι 550 – 600 ευρώ ανά στρέμμα, επιπλέον δε το γεγονός ότι 50 % της συγκομισθείσας παραγωγής παραμένει αδιάθετο στις αποθήκες των παραγωγών, τη στιγμή που οι τιμές λιανικής στα σημεία πώλησης των αμυγδάλων φτάνουν έως και 300% πάνω από τις τιμές των παραγωγών». Μεταφέρει, επίσης, «το δίκαιο αίτημα των παραγωγών για οριζόντια ενίσχυση είτε μέσω de minimis είτε μέσω άλλων συγκεκριμένων ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και για άμεση εκταμίευση».

Σε αυτό το πλαίσιο, με τις δύο Αναφορές που κατέθεσε στο Κοινοβούλιο, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας ζητά από την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει «άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για ταχεία ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων που περιλαμβάνονται στις Επιστολές και για πλήρη αποτελεσματική αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος καστανοπαραγωγών, αμυγδαλοπαραγωγών και συνολικά του πολύπαθου αγροτικού κόσμου του Τόπου μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ