ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΤΟΛΑΣ: ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΩ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ ΜΕ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗ ΛΟΓΟ

SONY DSC

Δήλωση του υποψηφίου βουλευτή ν. Λάρισας για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό

Με αίσθημα ευθύνης αποφάσισα τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Αποδέχθηκα την τιμητική αυτή πρόσκληση σε μια κοινή προσπάθεια.

Διδάσκω στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 2003. Συνεργάζομαι -ως διδάσκων- και με Πανεπιστήμιο Αθηνών επί σειρά ετών. Αγαπώ την εκπαίδευση, αγαπώ και την πολιτική. Άλλωστε, με ό,τι και αν ασχολούμαστε, είμαστε πρωτίστως πολίτες.

Ο συνδυασμός απαιτητικού εργασιακού βίου και υποψηφιότητας είναι μια δύσκολη εξίσωση. Θα προσπαθήσω να αντεπεξέλθω.

Δεν πιστεύω στην απραγμοσύνη. Τα κακώς κείμενα δεν διορθώνονται χωρίς συμμετοχή. Όλοι το συνομολογούμε αυτό. Η πολιτική συμμετοχή αξίζει. Γνωρίζω ότι η αξιοπιστία των κομμάτων δοκιμάζεται, αλλά η απαξίωσή τους δεν βοηθά τη δημοκρατία.

Θα διαθέσω τις δυνάμεις μου για το κοινό καλό με αυτόνομο και μετριοπαθή πολιτικό λόγο. Θα υπηρετήσω την αλήθεια και τη σύνεση, αξίες που πρέπει να μας πάνε στο αύριο. Κάθε παράταξη, αλλά και η χώρα ευρύτερα, ζητά τη δροσιά νέων πολιτικών ιδεών και πρακτικών.

Όλοι κατανοούμε ότι πολιτικό μας σύστημα πρέπει να ωριμάσει. Οι θεσμοί πρέπει να εμπεδωθούν περισσότερο. Ο λαϊκισμός είναι αναγκαίο να αναχαιτιστεί. Το τίμημα πληρώνουν οι πιο ευάλωτοι, κατεξοχήν δε οι νέοι. Η νέα γενιά ψάχνει όραμα. Χρειαζόμαστε περισσότερη αλήθεια…

Με τις σκέψεις αυτές σάς απευθύνω το πρώτο καλωσόρισμα. Ας έχουμε πολλούς συνοδοιπόρους στη διαδρομή αυτή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ