ΟΙ ΕΝΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥΣ

Στο πόδι κυριολεκτικά είναι οι ενορίτες του Αγίου Γεωργίου στον Τύρναβο οι οποίοι βλέπουν ότι, παρά τις υποσχέσεις όλων των εμπλεκομένων, μετά τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, όταν και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, δύο χρόνια μετά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και ο εκκλησιασμός τους γίνεται στο προαύλιο της εκκλησίας, κάτω από μία πρόχειρη τέντα, με κρύο, βροχές, ή πολύ ζέστη.

«Δεν είναι δυνατόν να μην ενδιαφέρεται κανείς για την εκκλησία μας αλλά και για εμάς κυρίως τις ηλικιωμένες που το χειμώνα ξεπαγιάζουμε από το κρύο και το καλοκαίρι λιώνουμε στη ζέστη.

Αλήθεια τί έγινα οι υποσχέσεις, τί κάνει ο δεσπότης μας, τί κάνει ο δήμαρχος, η περιφέρεια και το υπουργείο Πολιτισμού.

Εχουν εγκαταλείψει την εκκλησία, και κανείς δεν μας υπολογίζει και ούτε σκέφτεται ότι μπορεί να ερημώσει και να καταστραφεί ένα μνημείο”, σημειώνει ενορίτισσα που επικοινώνησε με το paidis.com.

Μάλιστα επειδή, όπως τονίζει, όσο και να έχουν πιέσει, προς πάσα κατεύθυνση, δεν έγινε τίποτα, η επόμενη κίνησή τους θα είναι να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας πρώτα στο Επισκοπείο για να απαιτήσουν συνάντηση με  τον μητροπολίτη ώστε να ενημερωθούν για το πού βρίσκεται το θέμα και στη συνέχεια ανάλογες συγκεντρώσεις στην περιφέρεια και στο δήμο Τυρνάβου.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να κλείσει και να ερημώσει την εκκλησία μας. Ας το καταλάβουν», τόνισε χαρακτηριστικά η ενορίτισσα, που όπως υποστήριξε εκφράζει τις επιθυμίες και την αποφασιστικότητα όλων των ενοριτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ