ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ 202 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

Το μήνυμα του Β. Κόκκαλη για την εθνική επέτειο

«Είναι, πιστεύω, η κατάλληλη συγκυρία σήμερα, να κοιτάξουμε με ειλικρίνεια και διάθεση αυτοκριτικής 202 χρόνια πίσω μας, να διδαχθούμε και να προχωρήσουμε με το βλέμμα σε ένα κράτος με περισσότερη Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και κοινωνική ευαισθησία». Τα παραπάνω σημειώνει μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή τη σημερινή Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Κόκκαλη: «Διανύοντας τα πρώτα μέτρα του τρίτου αιώνα ως σύγχρονο ανεξάρτητο Ελληνικό κράτος, αυτή τη μέρα η σκέψη μας γυρίζει πίσω στο 1821 και στην απόφαση μίας χούφτας Ελλήνων να παραμερίσουν τα ίδια, τα μικρά και τα συμφέροντα και να βρεθούν στο ίδιο μετερίζι της ιστορίας πολεμώντας για το ιδανικό που μαζί με την ίδια τη ζωή, είναι τα πολυτιμότερα: Την Ελευθερία.

Σε μία Ευρώπη που «έβραζε» μετά τα γεγονότα της Γαλλικής Επανάστασης, η χώρα μας ήταν από τις πρώτες που εμπνεύστηκαν και ενέπνευσαν όλους τους υπόδουλους του πλανήτη. Και μέσα από χίλιες – μύριες συμπληγάδες κατάφεραν σε λίγα χρόνια να υψώσουν τη σημαία της ελεύθερης Ελλάδας.

Έκτοτε η πατρίδα μας βιώνει έναν φαύλο κύκλο μικρών ή μεγαλύτερων «εθνικών διχασμών» που κατατρώνε τις σάρκες της.

Τα μηνύματα όμως της εθνικής μας παλιγγενεσίας ήταν, είναι και θα παραμείνουν ες αεί ισχυρότερα από κάθε καταστροφική εσωστρέφεια.

Είναι, πιστεύω, η κατάλληλη συγκυρία σήμερα, να κοιτάξουμε με ειλικρίνεια και διάθεση αυτοκριτικής 202 χρόνια πίσω μας, να διδαχθούμε και να προχωρήσουμε με το βλέμμα σε ένα κράτος με περισσότερη Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και κοινωνική ευαισθησία.

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, χρόνια πολλά στην πατρίδα μας!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

loading...