ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΑΚΕ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ)

Ειλικρινά καταλαβαίνουμε τα ζόρια της ηγετικής ομάδας της ΔΑΚΕ, την πίεση που τους ασκείται και τον άχαρο ρόλο που έχουν αναλάβει (εργολαβικά και υπεργολαβικά, δηλ. μαζί με άλλους) να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ,προκειμένου να μπουν εμπόδια στη συνέχεια των μεγαλειωδών κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος, να ξεφουσκώσει το κίνημα.

Μιλάμε πάντοτε για την “ανεξάρτητη και …ακομμάτιστη” (κατά τα λεγόμενά της) ΔΑΚΕ, που όταν – για να της πάει καλά η χρονιά – κόβει “πρωτοχρονιάτικες πίτες”, με καλεσμένους τους βουλευτές της ΝΔ!!! τους χειροκροτούν όταν στις εκδηλώσεις αυτές παρουσιάζουν τις «επιτυχίες» της κυβερνητικής πολιτικής!!

Δεν μπορεί να εξηγηθεί με την κοινή λογική ο ισχυρισμός της ΔΑΚΕ ότι δεν δίνεται ο λόγος στην ΕΛΜΕ στα συλλαλητήρια του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, όταν στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο στις 12/3/23 ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ, ήταν ομιλητής ως προεδρεύων της ΕΛΜΕ. Όταν στα συλλαλητήρια του τελευταίου διαστήματος μίλησαν με τη μια ή την άλλη συνδικαλιστική τους ιδιότητα ο εκλεγμένος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, όπως και εκπρόσωπος των ΣΥΝΕΚ, πράγμα που δε συνέβη με κανένα άλλο σωματείο δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα.

Αυτό που τους ενοχλεί (όχι μόνο την ηγετική ομάδα της ΔΑΚΕ) είναι ότι στα τελευταία συλλαλητήρια πήραν μέρος δυόμισι εκατομμύρια λαού (πηγή public issue) τα συνθήματα που ακούστηκαν πανελλαδικά όπως “ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία ”, ότι το 64% θεωρεί υπεύθυνους για το έγκλημα στα Τέμπη τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ……δηλαδή «όσους κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα», που έλεγε και το σύνθημα στα συλλαλητήρια.

Αυτό που πραγματικά επιδιώκει αλλά δεν τολμά να πει ανοιχτά η ηγετική ομάδα της ΔΑΚΕ, είναι ότι κάνει το παν για να σταματήσει και να αμαυρώσει κάθε αγωνιστική κινητοποίηση όπως και η συναυλία (24 Μάρτη μαθητών και του παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού συλλόγου). Στην τελευταία μάλιστα ανακοίνωσή τους ούτε λίγο ούτε πολύ χρεώνουν τη διάλυση των σχολείων στα …μαθητικά συλλαλητήρια και στα συντονιστικά των μαθητών. Εμείς, πάλι, έχουμε την εντύπωση ότι τα σχολεία διαλύονται από την υποχρηματοδότηση, τα χιλιάδες κενά , την αυτονομία/κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων, τις “ευγενικές” χορηγίες ¨αθώων¨ χορηγών, τη σύνδεση με τις επιχειρήσεις, την Αξιολόγηση, την Τράπεζα Θεμάτων, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής , από τις πολιτικές του κόμματός της της ΝΔ ,αλλά και των άλλων κομμάτων που υπηρέτησαν τις πολιτικές αυτές

Επομένως, αυτό που πραγματικά τους ενοχλεί είναι ο παλμός και τα συνθήματα των μαθητών/φοιτητών, όπως “Μπόχα και σήψη το σύστημα εκπέμπει, ποτέ δε θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα Τέμπη”. Κι επειδή βλέπουν παντού…ΚΚΕ, του λέμε ότι, προφανώς οι είκοσι χιλιάδες Λαρισαίοι (ανάμεσά τους και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, χιλιάδες μαθητές) που βροντοφώναζαν “Οι νεκροί μας, τα κέρδη τους” ή “Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές” δεν είναι ΚΚΕ, αλλά είναι άνθρωποι που ένιωσαν οργή, αγανάκτηση, που δε συμβιβάζονται με τη λογική «πάμε κι όπου βγει», που βροντοφώναξαν ότι είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα οι 57 νεκροί στα Τέμπη και όχι θυσία που λέει ο Μητσοτάκης.

Ο πανικός, η αμηχανία, η απώλεια ψυχραιμίας της ηγετικής ομάδας της ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λάρισας είναι περισσότερο από εμφανής. Η ΔΑΚΕ, είναι αυτή που φορά “κομματικά γυαλιά”, είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, έτσι ώστε να ξεχαστεί γρήγορα το έγκλημα στα Τέμπη, με την ανοχή βεβαίως των ΣΥΝΕΚ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ (οι οποίοι ακόμη δεν παίρνουν θέση).

Αυτό είναι που αποτελεί κρεσέντο κυνισμού, υποκρισίας, κυβερνητικού συνδικαλισμού και υπεκφυγής, το να μη τολμούν δηλ. να χρεώσουν το έγκλημα στα Τέμπη στον πραγματικό ένοχο που τον γνωρίζουν πολύ καλά, κι από πρώτο χέρι μάλιστα, δηλαδή στα κόμματά τους, και το σάπιο σύστημα που υπηρετούν. Τι να κάνουμε όμως; Το κάρο της συγκάλυψης δεν τραβάει, ο λαός η νεολαία δείχνουν τους πραγματικούς ενόχους.

Υ.Γ.(1) Δηλώνουμε στα συνδικαλιστικά/κομματικά στελέχη ΔΑΚΕ/ ΝΔ (συγγνώμη για τον…αυθαίρετο συνειρμό!!) ότι ως ΑΣΕ, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να μη ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη και σε όλα τα “Τέμπη” (Μάτι, Εύβοια, …), μαζί με τους χιλιάδες συναδέλφους μας και τους ακόμη περισσότερους μαθητές μας.

Υ.Γ.(2) : οι παρατάξεις των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ με τις 3 έδρες στο ΔΣ, των ΣΥΝΕΚ, γιατί ακόμη έστω εκ των υστέρων δεν παίρνουν θέση για τη μαθητική συναυλία για το έγκλημα στα Τέμπη; Για αυτά που ισχυρίζεται η ΔΑΚΕ, για την επίθεση ενάντια στο μαθητικό κίνημα;

Υ.Γ.(3) Εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα επανέλθουμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ