ΔΑΚΕ Δ.Ε.: Η ΑΣΕ/ΚΚΕ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης

Η πιο εξαρτώμενη κομματικά συνδικαλιστική παράταξη της εκπαίδευσης (η ΑΣΕ/ΚΚΕ) συνεχίζει να προκαλεί με την αδιαφορία της για όλες τις θεσμικές της υποχρεώσεις ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας .
Και τι εννοούμε.

Εδώ και τρεις μήνες οι προτεινόμενοι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της ΕΛΜΕ έχουν ζητήσει τα ονόματα και από τις υπόλοιπες παρατάξεις (4 ΔΑΚΕ, 3 Παρεμβάσεις, 1 ΣΥΝΕΚ και 1 ΑΣΕ/ΚΚΕ ), ώστε να προχωρήσει η συγκρότηση του Δ.Σ. του Ταμείου.

Η ΑΣΕ/ΚΚΕ αδιαφορεί επιδεικτικά για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας καθώς δεν δίνει το όνομα που της αναλογεί.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έχει συγκροτηθεί ακόμη το Δ.Σ. του Ταμείου Αλληλοβοήθειας και να μην είναι εφικτό να αποδοθούν τα αναλογούντα χρηματικά ποσά σε οικογένειες δικαιούχων συναδέλφων που έφυγαν από τη ζωή.

Αντιλαμβανόμαστε πως οι προτεραιότητές τους αυτή την περίοδο είναι άλλες και οι κομματικές υποχρεώσεις τους, όπως πάντα, υπερτερούν των συνδικαλιστικών . Είναι γνωστό εξάλλου πως η μία και μοναδική έγνοια τους είναι η προώθηση των θέσεων του κουμμουνιστικού κόμματος και όχι τα θέματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Προφανώς οι φετινές εβδομαδιαίες γαλουχήσεις στα γραφεία του ΚΚΕ δεν περιλαμβάνουν μαθήματα σεβασμού σε θεσμούς και σε καταστατικές λειτουργίες των σωματείων στα οποία ανήκουν, αλλά μόνο αυτών που ελέγχονται από το ΚΚΕ.

Δυστυχώς για αυτούς, η πρόσφατη ανακοίνωση της ΔΑΚΕ τους ξεμπρόστιασε στην τοπική κοινωνία (έχει πάρει ήδη χαμπάρι τους σκοταδιστικούς σκοπούς για τους οποίους άκοπα εργάζονται ,εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο).

Είναι αυτοί που διώχνουν τους μαθητές από τα σχολεία στις 11 το πρωί !!!
Είναι αυτοί (ΑΣΕ Λάρισας/ΚΚΕ )που αδιαφορούν για τα τεκταινόμενα στο Δημόσιο χώρο και αρέσκονται στην ενασχόλησή τους κυρίως με τα θέματα του ιδιωτικού τομέα  (βλέπε Εργατικό Κέντρο/ΓΣΕΕ) , για τα οποία η πρεμούρα τους αγγίζει τα όρια της πανελλήνιας γραφικότητας!!!

Είναι αυτοί που σαμποτάρισαν τις πρόσφατες εκδηλώσεις μνήμης της 25ης Μαρτίου (για το απαράδεκτο γεγονός έχουμε ήδη ενημερώσει την τοπική κοινωνία).

Είναι αυτοί που ,από τη μια καταγγέλλουν την αριστεία και πολεμούν λυσσαλέα τα σχολεία ανάλογου τύπου (Πρότυπα, Πειραματικά, Μουσικά, Καλλιτεχνικά) και από την άλλη σπεύδουν με αιτήσεις τους να καπαρώσουν θέσεις (από τους πρώτους) στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες !!!

Είναι αυτοί που, με συνοπτικές διαδικασίες, διαγράφουν <<συντρόφους>> τους όταν τολμούν να διεκδικήσουν θέση στελέχους στην Εκπαίδευση (π.χ. Διευθυντή σχολείου), μιας και η κομματική κατεύθυνση είναι να μην αναλάβουν μέλη τους ΠΟΤΕ ευθύνες, αποφάσεις ή δράσεις . Μόνο υψηλή και ανέξοδη κριτική για το τι κάνουν ή τι δεν κάνουν οι άλλοι.

Είναι αυτοί που την περυσινή συνδικαλιστική χρονιά (μαζί με Παρεμβάσεις και ΣΥΝΕΚ) έπραξαν το ένα και μοναδικό : δεν σεβάστηκαν τη δημοκρατικά εκφρασμένη βούληση των συναδέλφων ,δεν ασπάστηκαν το αντιπροσωπευτικό αναλογικό(που υποτίθεται στήριζαν) στην συγκρότηση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (η ΔΑΚΕ πρώτη δύναμη με 48%), αλλά στη συγκρότηση του Δ.Σ. του Ταμείου Αλληλοβοήθειας το έπραξαν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ!!! Πλήρης συνδικαλιστική παράνοια.

Είναι αυτοί που -ΜΟΝΟ στην ΕΛΜΕ Λάρισας- μπλοκάρουν μονίμως τη συγκρότηση του Δ.Σ. της, προβάλλοντας αστεία επιχειρήματα ,τη στιγμή που στα άλλα Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Σωματεία(μεταξύ αυτών και στην ΟΛΜΕ) συμμετέχουν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ στη συγκρότηση των Δ.Σ. τους (με ό,τι αυτό συνεπάγεται)!!!

Είναι αυτοί που φέτος έφτασαν να μπλοκάρουν ακόμη ΚΑΙ τη συγκρότηση του Δ.Σ. του Ταμείου Αλληλοβοήθειας !!!

Αλλά να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους οικογένειες συναδέλφων και συναδελφισσών που έφυγαν από τη ζωή ,οι οποίες ,ενόψει και του Πάσχα, έχουν τεράστια ανάγκη την οικονομική βοήθεια του Ταμείου ,αυτό ειλικρινά μας προσπερνά και τους αφήνουμε στην κρίση των συναδέλφων και στα δύσμοιρα ιδεοληπτικά αδιέξοδά τους.

Υ.Γ. : Παρόλο που για την ΑΣΕ/ΚΚΕ είναι άγνωστες αυτές οι λέξεις ,εμείς τους ευχόμαστε «καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ