ΘΛΙΒΕΡΟ ΣΟΟΥ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ

Δήλωση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αννας Βαγενά

Ο κ. Γεραπετρίτης, ο «αξιοσέβαστος»καθηγητής και Υπουργός για τις Μεταφορές έδωσε την περασμένη Δευτέρα, 03/04/2023 ακόμα ένα θλιβερό, ντροπιαστικό σόου.
Επιβιβάστηκε στο πρώτο τρένο για Καλαμπάκα, αλλά δεν άντεξε να ολοκληρώσει το δρομολόγιο και αποβιβάστηκε λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα, στην Οινόη, για να επιστρέψει σώος και αβλαβής με το αυτοκίνητό του στις ‘’σοβαρές’’ υποχρεώσεις του. Οι λιγοστοί αμήχανοι επιβάτες του ίδιου τρένου ολοκλήρωσαν, πάντως, αναγκαστικά το δικό τους.

Ο κ. Γεραπετρίτης επιβιβάστηκε στο τρένο σαν μηχανοδηγός του επιτελικού Κράτους και του ‘’νέου’’ σιδηροδρόμου, σαν μηχανοδηγός μιας νέας εποχής των ελληνικών σιδηροδρόμων, που αφήνει πίσω της όλα τα στραβά από γενέσεως τρένου, από την εποχή κιόλας του Χαρίλαου Τρικούπη.

Με τον ίδιο τιμονιέρη και τον Μητσοτάκη σταθμάρχη, φαντασιώνονται πως θα αποτελέσουν τη νέα υπερσύγχρονη ατμομηχανή που θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στη νέα βιομηχανική επανάσταση. Χωρίς καμία έγνοια για τη συγκοινωνία. Χωρίς καμία έγνοια για την τραγωδία. Με μόνη έγνοια την επικοινωνία. Πόση χυδαιότητα…

Ένα μήνα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ξεκίνησαν τα δρομολόγια του σιδηροδρόμου. Κι όπως ήταν αναμενόμενο, οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης, καμία σχέση δεν έχουν με τη θλιβερή πραγματικότητα.

Το πρόγραμμα των δρομολογίων είναι πολύ πιο αραιό απ’αυτό που είχε ανακοινωθεί, διότι οι αναγκαίες προϋποθέσεις ασφαλείας που είχαν ζητήσει οι μηχανοδηγοί της Hellenic Train, δεν τους δόθηκαν. Άρα τα δρομολόγια είναι και πολύ λιγότερα και ξεκινούν με μεγάλη καθυστέρηση.

Μάλιστα, αντίθετα από τις εξαγγελίες, οι διαδρομές των προαστιακών Αθήνα-Κιάτο και Λάρισα-Θεσσαλονίκη δεν εκτελούνται, καθώς πολλοί σταθμοί παραμένουν κλειστοί, επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί σταθμάρχες και κλειδούχοι, αλλά και διότι τα έργα φωτισμού στις κακοσυντηρημένες σήραγγες δεν έχουν ολοκληρωθεί. Η δε, Hellenic Train σε συγκεκριμένες διαδρομές χρησιμοποιεί λεωφορειακές γραμμές μέχρι να αποκατασταθεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία.

Μη μας λέτε λοιπόν, ότι όλα λειτουργούν καλά και όπως πρέπει, χρησιμοποιώντας τέτοια ξεδιάντροπα επικοινωνιακά κόλπα για να ξεγελάσετε τον κόσμο, και ότι το μόνο που απομένει είναι η ολοκλήρωση των συμβάσεων σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης.

Mας υποσχέθηκε o υπουργός Γεραπετρίτης, ότι οι συμβάσεις θα είναι έτοιμες στα τέλη Σεπτεμβρίου και τότε θα έχουμε ένα απολύτως ασφαλές δίκτυο. Αλλά ποιος τον εμπιστεύεται τον κύριο καθηγητή, που οι δεσμοί του με γνωστό επιχειρηματικό κέντρο μας κάνουν κάθε φορά ν’αμφισβητούμε τις αγνές πολιτικές προθέσεις του;

Σταματήστε επιτέλους, να εμπαίζετε τους πολίτες και δείξτε τον σεβασμό που οφείλετε στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος και στους υπόλοιπους Έλληνες.

Είναι το λιγότερο χυδαίο, κ. Μητσοτάκη, ότι ακριβώς μέσα σε αυτό το χάος διαλέξατε, εσείς και η κυβέρνησή σας, με τιμονιέρη τον Γεραπετρίτη, να παίξετε το τελευταίο σας επικοινωνιακό χαρτί λίγο πριν τις εκλογές. Το κάψατε κι αυτό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ