ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ: ΑΦΟΥ ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΓΩΣΑΝ

Μετά τη μεγάλη απήχηση που βρήκε στην κοινωνία η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, οι τράπεζες ανακοίνωσαν «πάγωμα» των επιτοκίων.
Προχωρούν λοιπόν οι τράπεζες σε «πάγωμα» των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια για δώδεκα (12) μήνες, αφού πρώτα φρόντισαν να τα αυξήσουν έως και 30%, θέλοντας προεκλογικά να δείξουν δήθεν το κοινωνικό τους πρόσωπο. Πρόκειται λοιπόν, απλώς για ένα ακόμα κόλπο, για μια κοροϊδία των ευάλωτων πολιτών.

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά πολίτη στα κοινωνικά δίκτυα: «Πάνω από 100 ευρώ η αύξηση της μηνιαίας δόσης από τη ρύθμιση του δικαστηρίου, γιατί, λέει, αυξήθηκαν τα επιτόκια. Μας πήραν τις ζωές μας, μας βγάλαν τον καρκίνο. Ως εδώ! Τα χρήματα δεν αρκούν ούτε για τα βασικά ούτε για τη συμμετοχή σε φάρμακα και εξετάσεις ούτε για λογαριασμούς ούτε για το φαΐ μας».

Για ποιο «πάγωμα» μιλάμε λοιπόν, όταν και πριν την τελευταία αύξηση των επιτοκίων η μηνιαία δόση ενός στεγαστικού δανείου ήταν το λιγότερο 300-400 ευρώ; Όταν η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες ευρωπαϊκές θέσεις στο κόστος αγοράς κατοικίας μέσω τραπεζικού δανεισμού, με επιτόκιο 3,78% τον Φεβρουάριο 2023 και στις τελευταίες, με τους χαμηλότερους μισθούς και το υψηλότερο κόστος ζωής;

Αλλά η Κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι απόλυτα παραδομένη στις διαθέσεις και τις απαιτήσεις των τραπεζών, στις οποίες να θυμίσουμε ότι, χρωστάει 500 εκατομμύρια ευρώ και φροντίζει να τακτοποιεί τα δικά της υπέρογκα δάνεια, όπως του υπουργού Νίκου Παπαθανάση.
Λεηλατείτε ασταμάτητα τον τόπο με προκλητικό κυνισμό. Υψώνετε τοίχο στους εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες που πασχίζουν να ρυθμίσουν τις οφειλές και τις υποχρεώσεις τους για να μη χάσουν το σπίτι τους. Δεν σας σώνει τίποτα, κύριε Μητσοτάκη.

Ο κόσμος περιμένει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την ολοκληρωμένη και φιλολαϊκή πρότασή της για τα «κόκκινα» δάνεια, για να γλιτώσει από τα αρπακτικά της δικής σας κυβέρνησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ