Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ «ΔΙΑΛΥΕΙ» ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Προεκλογικές κινήσεις και εντυπωσιασμούς καταγγέλλει ο Βασίλης Κόκκαλης

«Στον βωμό των προεκλογικών εντυπωσιασμών η κυβέρνηση αποδυναμώνει την Εξωτερική Φρούρηση του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας και «διαλύει» τους οικογενειακούς προγραμματισμούς των υπάλληλων της» τονίζει σε δήλωση του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή την ξαφνική απόφαση, εν μέσω Πάσχα, για αποσπάσεις προσωπικού.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Κόκκαλης, «με μια αδιανόητη όσο και αιφνιδιαστική απόφαση, δύο υπάλληλοι της εξωτερικής φρούρησης του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας, καλούνται να αποσπαστούν πασχαλιάτικα στο νέο σωφρονιστικό κατάστημα Νικηφόρου, στη Δράμα, χωρίς προηγουμένως να εξεταστεί το ενδεχόμενο κάλυψης των αναγκών από υπαλλήλους – εθελοντές όμορων περιοχών.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που ήρθε μέσα στις γιορτές, χωρίς να προηγηθεί η παραμικρή διαβούλευση, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ οι αποσπασμένοι στη Δράμα υπάλληλοι αναμένεται να λάβουν τα «φύλλα πορείας» πιθανότατα σήμερα! Αν όλα αυτά δε συνηγορούν σε αποφάσεις γραμμένες «στο πόδι» που ως μοναδικό στόχο έχουν την εξυπηρέτηση προεκλογικών αλισβερισιών και επικοινωνιακών πομφολύγων, τότε τι;

Επισημαίνεται δε, πως πέραν της αποδυνάμωσης της εξωτερικής φρουράς των Φυλακών Λάρισας, ανατρέπεται ο οικογενειακός προγραμματισμός των δύο αποσπασμένων υπαλλήλων, εκ των οποίων ο ένας κατά τα δημοσιεύματα είναι οικογενειάρχης με νεογέννητο παιδί!

Κυνικοί και ανάλγητοι, μετρούν τις ψήφους και τα προεκλογικά οφέλη πάνω από τις ανάγκες ασφαλείας ενός καταστήματος κράτησης και πέρα από τα σοβαρά κοινωνικά και οικογενειακά ζητήματα που οι ίδιοι δημιουργούν. Καλώ τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο να πάρει πίσω άμεσα τις αποσπάσεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ