ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Ο Β. Κόκκαλης συνομίλησε με αγρότες σε Μάνδρα – Ραχούλα

Στα χωριά του Δήμου Λαρισαίων Μάνδρα και Ραχούλα είχε επαφές ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.
Σε συζητήσεις που είχε με αγρότες της περιοχής, έγινε αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών για το δυσθεώρητο κόστος παραγωγής που ουσιαστικά καθιστά ζημιογόνα την παραγωγή, αλλά και για τις πενιχρές αποζημιώσεις.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας των συναντήσεων, ο κ. Κόκκαλης δήλωσε πως «Στις 21 Μαΐου οι αγρότες θα στείλουν πίσω στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, τον λογαριασμό της ακρίβειας και της ρήτρας αναπροσαρμογής. Θα του επιστρέψουν τον εμπαιγμό των αποζημιώσεων από έναν ΕΛΓΑ που έχει καταντήσει σύντομο και πικρόχολο ανέκδοτο. Οι αγρότες θα… «αποζημιώσουν» τον κ. Μητσοτάκη για το ότι επέτρεψε σε μία ολιγαρχία να απομυζά τον ιδρώτα τους, είτε με ανεξέλεγκτες αυξήσεις στα αγροεφόδια, είτε στο κόστος της ενέργειας.

Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πιστεύουμε πως μόνη λύση είναι η πρότασή μας για άμεση, με την έλευση της νέας προοδευτικής κυβέρνησης, καθιέρωση αγροτικού ρεύματος και αγροτικού πετρελαίου. Με παράλληλο φρένο στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε παραγωγικά χωράφια, μία νεοφιλελεύθερη τακτική που καταστρέφει την παραγωγική δύναμη της χώρας μας και υπονομεύει τη δυναμική του πρωτογενή μας τομέα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ